Društvo

Brnabić: Epidemiološka situacija mnogo bolja, juče smo imali konsultacije sa Kriznim štabom

Komentari

Autor: FoNet

25/11/2021

-

17:33

Brnabić: Epidemiološka situacija mnogo bolja, juče smo imali konsultacije sa Kriznim štabom
Brnabić: Epidemiološka situacija mnogo bolja, juče smo imali konsultacije sa Kriznim štabom - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je epidemiološka situacija mnogo bolja nego što je bila u proteklom periodu, uz napomenu da je u sredu imala konsultacije sa medicinskim delom Kriznog štaba, koji insistira da se važenje kovid propusnica produži na 24 sata u zatvorenim objektima, uključujući i skijališta uz ski pas.

Brnabić je u Skupštini Srbije poslanicima rekli da je medicinski deo štaba predložio i da raspust počne 20. decembra i da traje do 10. januara.

Nismo stigli ove nedelje da imamo sednicu Kriznog štaba, ali imamo konsultacije i razgovaramo otvoreno, rekla je Brnabić.

"Molim i pozivam sve koji se još nisu vakcinisali da to urade. Mi u ovom trentutku imamo skoro 3.100.000 vakcinisano prvom dozom, a ako računamo i starije od 12 godina, to je 49,7 odsto stanovništva", rekla je ona.

Revakcinisano je 55 odsto, a treću dozu dobilo je 26,6 odsto punoletnog stanovništva, navela je Brnabić i ukazala da brine nedovoljna vakcinacija mladih.

Stalno o tome pričano, u populaciji od 18 do 30 godina svega je 28,1 odsto vakcinisanih, a od 12 do 17 godina samo 3,27 odsto, istakla je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija