Društvo

Smena sunca i oblaka, maksimalna temperatura oko pet stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/11/2021

-

07:25

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Hladan severni vazduh u kombinaciji sa vetrom činiće da danas bude još hladnije nego juče, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"Na severu će, usled uspostavljanja polja visokog vazdušnog pritiska, doći do delimičnog razvedravanja, te će se tokom celog dana smenjivati sunce i oblaci. U oblastima južno od Beograda, kiša i sneg padaće u prvoj polovini dana, uz formiranje i povećanje snežnog pokrivača u višim planinskim predelima. Kasnije tokom dana, sa okretanjem vetra, doći će do postepenog prestanka padavina i razvedravanja i u ovim oblastima", rekla je Gojković.

Kako dalje navodi, temperatura je ovog jutra bila oko i malo ispod nule, a tokom dana neće biti osetnijeg otopljenja, maksimalna danas kretaće se oko pet stepeni Celzijusa. 

"Vetar će duvati pojačanim intenzitetom, sa jačim udarima na istoku zemlje. Slabljenje vetra i okretanje na južne pravce očekuje se tokom noći, a to će nam već sutra doneti otopljenje za više od pet stepeni", kaže Gojković.

U sredu nas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, sa temperaturom koja će opet prelaziti 10 stepeni Celzijusa. Najtoplije na zapadu gde će živa u termometru dostizati 14 stepeni, a tokom dana će duvati umeren zapadni u jugozapadni vetar.

"U četvrtak se zadržava topla vazdušna masa, ali nam sa zapada stiže naoblačenje koje će mestimično doneti slabe padavine. Kraj nedelje obeležiće prolazak hladnog fronta koji nam donosi zahlađenje i padavine, a koje će u brdsko - planinskim predelima biti u obliku snega i susnežice. U nižim predelima padaće kiša, koja će se zadržati i za vikend", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija