Društvo

Imaćemo temperaturnu klackalicu, sutra i do 20 stepeni

Komentari

Autor: 24sedam

27/11/2021

-

20:59

Imaćemo temperaturnu klackalicu, sutra i do 20 stepeni
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski meteorolog Đorđe Đurić objavio je najnoviju vremensku prognozu. Iz prognoze se može zaključiti da nas čeka temperaturna klackalica u narednim danima.

"Ovog vikenda Srbija će biti pod uticajem snažnih ciklona, ali njihov položaj biće takav da nad našim područjem preovladava snažno južno visinsko strujanje.

Usled ovakve sinoptičke situacije sa juga i sa Mediterana struji veoma topla vazdušna masa, a istovremeno sa severa Afrike stižu i čestice peska iz Sahare, pa kiša sadrži te čestice.

Iako retka, to je potpuno prirodna pojava i vidljiva najviše na vozilima i drugim brojnim predmetima kada se osuše nakon kiše", kaže meteorolog Đurić.

Ovog jutra Vojvodina i sever Srbije su pod uticajem severnog strujanja, pa su temperature oko četiri do pet stepeni dok je ostatak Srbije pod uticajem južnog strujanja, pa su temperature u centralnoj i jugoistočnoj Srbiji od 15 do 17 stepeni. Na Kopaoniku je padao sneg.

"Pred nama je veoma topao dan i biće uglavnom pretežno sunčano ili umereno oblačno, a kiše i pljuskova sa grmljavinom biće uglavnom na jugu Srbije.

U toku večeri kiša i pljuskovi očekuju se ponegde i u ostalim predelima Srbije. Maksimalna temperatura biće danas od 10 na severu do 20 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 15 stepeni", dodaje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija