Društvo

Toplije nego juče, ali stiže i promena vremena: Osetno zahlađenje od naredne sedmice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2021

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Premeštanje anticiklona prema istoku uzrokovaće da u našoj zemlji duva pojačan jugoistočni vetar. Osim ovog prizemnog vetra, na visini imamo južno strujanje, tačnije jugozapadno, koje nam donosi topao vazduh sa Mediterana, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je navela, upravo to je razlog što ćemo danas imati porast temperature u odnosu na juče. 

"Maksimalna dnevna kretaće se oko 10 stepeni Celzijusa. Najtoplije će biti u centralnim predelima, gde se mestimično očekuje i do 12 stepeni, a najhladnije na istoku. Nebo će povremeno prekrivati visoka i srednja oblačnost, ali ovi oblaci neće zaklanjati sunce. Sa nešto više oblaka i danas na istoku i jugoistoku Srbije", rekla je Gojković.

Kaže da će u košavskom području vetar duvati pojačanim intenzitetom, dok se u južnom Banatu i severnom Pomoravlju očekuju udari olujne jačine.

"Promena vremena stiže nam već sutra i to sa zapada. Sa Mediterana nam se postepeno približava ciklon koji nam donosi naoblačenje i padavine. Kiša će početi da pada u ranim jutarnjim satima, prvo na zapadu, a do sredine dana i u ostatku zemlje. U večernjim satima doći će do prestanka padavina, ali će se promenljivo vreme, sa povremenom kišom i pojačanim vetrom zadržati i za vikend", navela je ona.

Gojković kaže da veoma toplo vreme za ovo doba godine prognozira se za subotu i nedelje, kada će temperatura mestimično dostizati i 15 stepeni Celzijusa. 

"Osetno zahlađenje stiže nam u utorak kada će prodor hladnog fronta spustiti temperaturu za više od 10 stepeni i doneti novo naoblačenje i padavine, koje će u brdsko - planinskim predelima biti u oblika snega i susnežice", rekla je Gojković. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija