Društvo

Stižu naoblačenje i kiša nakon toplog vikenda, najviša dnevna temperatura do 15 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/11/2021

-

07:17

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Toplo i sunčano vreme danas će zameniti oblaci i slaba kiša. Promena vremena stiže nam sa zapada, gde se prethodnih dana formirao ciklon koji se postepeno premešta prema Balkanskom poluostrvu, kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Ovaj sistem niskog vazdušnog pritiska sa sobom nosi vlažan Mediteranski vazduh koji će Jadranskoj obali doneti nešto veću količinu padavina, ali do naše zemlje stiže kao oslabljen, te će kiša padati nešto slabijim intenzitetom", kaže ona.

Gojković dodaje da će kiša na jugozapadu početi da pada već sredinom dana, dok se u ostalim predelima padavine očekuju tokom poslepodneva. 

Oblačno, sa kišom, zadržaće se do sutra, kada će sa severa, u ranim poslepodnevnim satima, početi razvedravanje.

Tanjug/Tanja Drobnjak

 

"Na severu će danas biti nešto svežije nego prethodnih dana, sa temperaturom malo ispod 10 stepeni, dok će na jugu i istoku maksimalna dnevna mestimično dostizati i 15 stepeni Celzijusa", dodaje ona.

Vetar se tokom dana okreće na severni, a kako Gojković objašnjava, to znači da imamo priliv nešto hladnijeg vazduha, koji će narednih dana spustiti temperaturu za još nekoliko stepeni.

"Razvedravanje će sutra zahvatiti samo Vojvodinu i Beograd, dok će jug i istok zemlje i dalje biti prekriveni oblacima i slabom kišom. Uspostavljanje polja visokog vazdušnog pritiska iznad Evrope, Srbiji će doneti otopljenje i razvedravanje u četvrtak, kada će temperatura opet biti preko desetog podeljka. Ovakvo vreme neće potrajati, jer nas krajem nedelje ponovo očekuje naoblačenje koje nam stiže sa Mediterana", rekla je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija