Društvo

Tokom vikenda padavine, ali i smena sunca i oblaka, novembar uskoro pokazuje pravo lice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/11/2021

-

09:04

Tokom vikenda padavine, ali i smena sunca i oblaka, novembar uskoro pokazuje pravo lice
Tokom vikenda padavine, ali i smena sunca i oblaka, novembar uskoro pokazuje pravo lice - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević, Strahinja Aćimović, Dimitrije Goll, Zoran Žestić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Promenljivo vreme, sa smenom sunca i oblaka, ali i slabim mestimičnim padavinama očekuje nas za dane vikenda, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Kiša će u subotu prepodne padati pretežno u severnim predelima, dok će kasnije tokom dana nešto veća količina padavina zahvatiti zapad i jugozapad zemlje", kaže Gojković i dodaje da će se oblaci zadržati do nedelje, kada će sredinom dana doći do postepenog razvedravanja. 

Prema njenim rečima, drugog dana vikenda očekuje se promenljivo oblačno vreme, a tokom većeg dela dana smenjivaće se sunce i oblaci, mestimično sa slabim padavinama. 

"Ovo razvedravanje neće dugo potrajati, jer nas već u ponedeljak sredinom dana očekuje novo naoblačenje koje će biti praćeno slabim i umerenim padavinama", kaže ona.

Tanjug/Nikola Anđić

 

Gojković kaže da zahlađenje, koje je juče zahvatilo severne predele, danas stiže i do juga, te će maksimalna dnevna temperatura biti oko 10 stepeni Celzijusa. Nešto toplije biće samo na istoku i jugoistoku, gde će živa u termometru dostići 15 stepeni. 

"Vetar će za vikend duvati slabim intenzitetom. U subotu pretežno severnog pravca, dok se već u nedelju ponovo uspostavlja južni vetar. Upravo ovo okretanje vetra doneće nam kratkotrajno otopljenje, jer se u nedelju, na severu zemlje očekuje oko 15, a u južnim predelima i do 20 stepeni", kaže Gojković.

Dodatno zahlađenje, ali i padavine, stižu nam u ponedeljak u vidu hladnog fronta. Kiša će zahvatiti sever Srbije već tokom jutarnjih sati, a poslepodne se očekuje i u ostalim predelima. Zahlađenje koje nam donosi ovaj hladan front biće osetno, a temperatura u ponedeljak i utorak neće prelaziti 10-ti podeljak. Od srede razvedravanje i blago otopljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija