Društvo

Kiša ne prestaje, temperatura pala i za 10 stepeni: Sudar toplog i hladnog vazduha donosi nestabilno vreme Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/11/2021

-

07:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Jaka kiša koja je tokom noći zahvatila Vojvodinu i zapadnu Srbiju, padaće i u narednim satima, ali nešto slabijim intenzitetom. 

Padavinska zona se tokom dana premešta dalje ka jugoistoku, te će slaba kiša padati i u centralnim predelima. Promenljivo oblačno i toplo, ali bez padavina biće samo na krajnjem istoku i jugoistoku Srbije.

Iznad Mediterana se nalazi ciklon koji Balkanskom poluostrvu donosi topao i vlažan vazduh, dok sa severa postoji stalni priliv hladnog vazduha. Mešanje ove dve vazdušne mase uzrokuje formiranje i razvoj oblaka koji mestimično donose i veće količine padavina. 

Tanjug/Tara Radovanović

 

 

Hladan front je severu i zapadu naše zemlje doneo zahlađenje od skoro 10 stepeni. 

Dnevna temperatura se u ovim predelima neće bitnije razlikovati od jutarnjih vrednosti, i kretaće se oko 13-tog podeljka. Toplo će biti samo na jugu i jugoistoku, gde se očekuje i preko 20 stepeni.

Košavu je danas zamenio hladan severni  vetar, koji će tokom većeg dela dana duvati umerenim intenzitetom.

Na jugu još prepodne južni, a popodne i uveče počeće da duva severni vetar, koji će i ovim predelima doneti zahlađenje.

Kako će vreme biti za vikend

Za vikend nas očekuje promenljivo vreme, sa slabim mestimičnim padavinama. Prohladno će biti u celoj zemlji, a maksimalna dnevna temperatura neće prelaziti 14-ti podeljak. U nedelju malo toplije, ali i dalje promenljivo, sa nešto više sunčanih intervala.

Tanjug/Nikola Anđić

 

Slično vreme zadržaće se do sredine naredne nedelje. Za ponedeljak i utorak prognoziraju se nove padavine, a od sredine nedelje možemo očekivati postepeno razvedravanje i blago otopljenje.

 

Komentari (0)

Srbija