Društvo

Pred nama pretežno oblačan dan, stiže i košava: U naredna dva dana temperatura iznad proseka za novembar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/11/2021

-

07:43

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama vreme će biti pretežno oblačno, a popodne i uveče na zapadu i severu zemlje ovo mestimično naoblačenje doneće slabe padavine, rekla je meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Kako je navela, iznad naše zemlje sada postoji jugozapadno strujanje koje nam donosi nešto topliji vazduh, te će temperatura danas i sutra biti ekstremno iznad normale za početak novembra.

"Temperatura je ovog jutra bilo oko šest stepeni Celzijusa u većini mesta, a magla je zabeležena u dolinama i kotlinama, ali i pored većih reka", navodi Gojković.

U najtoplijem delu dana, u Beogradu i nešto južnije od glavnog grada, danas se očekuje oko 20 stepeni, dok će sveže biti u Timočkoj krajini i na jugozapadu Srbije, sa temperaturom do 14 stepeni Celzijusa.

"Nakon kratke pauze, danas se iznad naše zemlje ponovo uspostavlja jugoistočno strujanje koje će u južnom Banatu, u večernjim satima, povremeno dostizati i olujnu jačinu. Košava će duvati do četvrtka uveče kada se očekuje promena pravca vetra na severozapadni, a tada će doći i do promene vremena", navodi Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Kako dodaje, sutra nas očekuje najtopliji dan ove nedelje. 

"Južno strujanje uzrokovaće da živa u termometru dostigne i 24 stepena. Oblačno će biti do kraja nedelje, a nešto veća količina padavina zahvatiće sever Srbije već sutra popodne. Najavljeno zahlađenje stiže do naše zemlje u noći između četvrtka i petka. Temperatura će se na severu i zapadu spustiti i za 10 stepeni, dok će još u petak, na jugu zemlje biti toplo", kaže ona.

Za vikend se očekuje i prestanak padavina kao i postepeno razvedravanje, ali temperatura neće prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija