Društvo

Oktobar ispraćamo uz sunce, meteorolozi najavljuju kada stiže zahlađenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/10/2021

-

07:43

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Slabe magle i mraza bilo je i ovog jutra u dolinama i kotlinama. Magla nastaje u uslovima povećane vlažnosti i slabog vetra, te danas u košavskom području, usled pojačanog vetra neće biti uslova za njeno formiranje, kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković. 

Južno strujanje donosi nam i nešto topliji vazduh, te je temperatura u blagom porastu. U Beogradu je ovog jutra bilo najtoplije sa izmerenih 7 stepeni, dok je u ostalim krajevima zemlje bilo oko nule.

Tokom dana će blago otopljenje zahvatiti celu zemlju. Najtoplije će biti u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, a najsvežije u istočnim predelima.

Tokom noći došlo je do jačanja jugoistočnog vetra, te će danas, ali i narednih dana košava duvati umerenim i pojačanim intenzitetom. U južnom Banatu povremeno će dostizati i olujnu jačinu.

Za dane vikenda oblaka će biti samo na krajnjem istoku Srbije. Pretežno sunčano i toplo vreme zadržaće se i početkom naredne nedelje, za kada se najavljuje naoblačenje i kiša.

Značajnije zahlađenje stiže nam tek krajem sledeće nedelje, kada će se Srbija naći pod uticajem hladnog fronta sa severozapada Evrope. 

Komentari (0)

Srbija