Društvo

Sneg okovao zapad Srbije, na Zlatiboru palo 30 centimetara: Pojedini putevi neprohodni za šlepere

Komentari

Autor: Rina

30/11/2021

-

10:45

Sneg okovao zapad Srbije, na Zlatiboru palo 30 centimetara: Pojedini putevi neprohodni za šlepere
RINA - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Sneg koji je padao nekoliko sati obeleo je u svim delovima Zapadne Srbije. Na teritoriji opštine Nova Varoš trenutno je nekoliko puteva neprohodno za teške kamione. 

"Kod nas sneg nije padao samo u avgustu, tako da smo spremni dočekali prve padavine. Svi lokalni putevi su pročišćeni, dok je saobraćaj zaustavljen za šlepere na prevoju Branoševac i na magistralnom putu ka Sjenici. Sneg i dalje pada i ukoliko bude bilo potrebe u čišćenje ćemo uključiti traktore sa vozama", izjavio je za Rinu Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Na Zlatiboru je palo oko 30 centimetara snega što je izazvalo kolaps u saobraćaju. Mašine su izašle na teren i oko ponoći put je bio prohodan. 

"Svi putevi prvog reda su prohodni, trenutno se čiste oni drugog prioriteta. Probleme su izazvali šleperi koji su na put prema Crnoj Gori krenuli bez zimske opreme i poprečili su se na kolovozu. Ekipe su odmah izašle na teren i put je bio pročišćen oko 23 sata. Ono što dodatno otežava u ovakvim uslovima jeste nedostatak saobraćajne kulture pojedinaca, koji se kreću dok se sneg i dalje čisti, posle se popreče i otežavaju putarima', izjavio je za RINU Leko Korićanac direktor Puteva Užice. 

Ivanjica i Lučani ostali bez struje, u Dragačevu 300 kuća nema električnu energiju, a prvi sneg nije zaobišao ni opštinu Ivanjica, ali u lokalnoj samoupravi kažu da su spremni dočekali zimsku sezonu.

"Svi putevi su prohodni, saobraćaj se odvija normalno. Sneg je napadao oko 15 centimetara u prigradskom području. Usled padavina na jednom od kolovoza je palo drvo, ali smo to sklonili i saobrćaj se odvija normalno. Bilo je sedam kvarova na niskonaponskoj mreži, pojedina domaćinstva su trenutno bez električne energije, ali taj problem se trenutno rešava", rekao je Momčilo Mitrović predsenik opštine Ivanjica. 

Visina prvog snežnog pokrivača u Dragačaevu je oko 10 centimetara. Svi putevi su prohodni, ali je prvi sneg napravio velike probleme u snabdevanju električnom energijom.

"Struju trenutno nemaju meštani sela Vučkovica, Glog, Donji i Gornji Dubac i delovi Kaone. Oko 300 domaćinstva ostalo je bez električne energije usled kvara na dalekovodima. Ekipe su na terenu i struja bi trebalo da stigne do 12 časova", kaže Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Iz preduzeća za održavanje puteva apeluju na sve vozače da na put nikako ne kreću bez neophodne zimske opreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija