Društvo

Sneg zavejao Zlatibor i okolinu: Kolaps na putu ka poznatoj planini, a padavine se očekuju i tokom noći

Komentari

Autor: RINA, Euronews Srbija

29/11/2021

-

20:07

Sneg zavejao Zlatibor i okolinu: Kolaps na putu ka poznatoj planini, a padavine se očekuju i tokom noći
Sneg zavejao Zlatibor i okolinu: Kolaps na putu ka poznatoj planini, a padavine se očekuju i tokom noći - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Sneg koji je tokom prethodnih sati padao na teritoriji Zlatibora napravio je tokom popodneva kolaps u saobraćaju u tom kraju Srbije. Prema prognozi vremena i tokom noći se očekuju snežne padavine u tom delu zemlje, ali je formiranje snežnog pokrivača moguće i u nižim predelima.

Kako prenosi RINA, do zastoja zbog padavina je došlo ispred jednog od tunela koji vodi do Zlatibora.

"Čekamo skoro pola sata da nastavimo put, kolona je ogromna. Rekli su nam da će doći policija kako bi se regulisao saobrćaj na ovoj deonici", rekao je za RINU jedan od vozača koji se zatekao na magistralnom putu ka Zlatiboru.

Usled padavina, nekoliko centimetara snega ima i na kolovozu, pa se vozačima savetuje dodatan oprez i ne kretanje na put bez neophodne zimske opreme. Kako prenosi RINA, zabeleli su se planinski vrhovi u Zapadnoj Srbiji, pa osim na Zlatiboru snega ima i na Zlataru i Murtenici.

Zahlađenje i padavine tokom noći

RHMZ je najavio da će u većem delu zemlje tokom popodneva padati kiša, a da će na planinama vejati sneg. U toku popodneva u većem delu mestimično slaba kiša, na visokim planinama slab sneg.

Uveče i u toku noći očekuje se pad temperature, kao i susnežica i sneg i u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima najavljeno je stvaranje manjeg snežnog pokrivača, ali se isto može očekivati i u nižim predelima, saopštio je RHMZ.

Tanjug/Sava Radovanović

 

 

U Beogradu u toku večeri i noći slabe padavine, u nižim delovima kiša, u višim susnežica, a u višim delovima periferije i sneg (Kosmaj-Avala) .

Obavezna zimska oprema i oprez

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopšteno je iz preduzeća Putevi Srbije.

Tanjug Video

 

Putni pravci trećeg prioriteta su prohodni i na njima nema snega. Na teritoriji Zaječara ima magle, a na planinskom prevoju Čestobrodica vidljivost je do 50m.

Iz Puteva Srbije upozoravaju da zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, te se vozačima savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija