Društvo

Oprez u vožnji zbog magle i mokrih kolovoza, vidljivost u delovima Srbije smanjena na 50 metara

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2021

-

07:23

Oprez u vožnji zbog magle i mokrih kolovoza, vidljivost u delovima Srbije smanjena na 50 metara
Oprez u vožnji zbog magle i mokrih kolovoza, vidljivost u delovima Srbije smanjena na 50 metara - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Magla će i danas uticati na slabiju vidljivost vozača, a najgušća je jutros na području Zlatibora, Požege, Niša, Bele Palanke, Leskovca i Vranja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS), i dodaju da se zbog predstojećeg vikenda očekuju gužve na putevima širom zemlje, pre svega prema zimskim turističkim centrima.

Zbog niskih temperatura postoji opasnost od pojave poledice, koja je najizraženija na putevima u planinskim predelima. Kiša u većini krajeva donosi mokre kolovoze, a slabe snežne padavine treba očekivati u planinskim predelima.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" kažu da magle ima i na teritoriji Zaječara, na prevoju Čestobrodica, pa je vidljivost zbog toga smanjena na 50 metara. Zbog toga se savetuje maksimalan oprez pri vožnji, a iz "Puteva Srbije, mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Sa druge strane iz AMSS-a upozoravaju napojačan intenzitet saobraćaja zbog početka vikenda, i kako navode, očekuje gužve se očekuju već u prvim popodnevnim satima. Očekuje se i da će dovoljna visina snežnog pokrivača na našim planinama uticati da saobraćaj ka zimskim turističkim centrima bude intezivniji.

Što se graničnih prelaza tiče, Prema informacijama Uprave granične policije dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Batrovci čekaju četiri sata, na Šidu tri sata, a na Sremskoj Rači dva sata.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija