Društvo

AMSS upozorava: Na nekim deoncama vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

12/12/2021

-

20:47

AMSS upozorava: Na nekim deoncama vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca
AMSS upozorava: Na nekim deoncama vožnja sigurnija uz upotrebu lanaca - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Na putevima u planinskim predelima zbog intenzivnih snežnih padavina saobraćaj se odvija otežano i usporeno uz obaveznu upotrebu zimskih guma, saopšteno je večeras iz AMSS.

Na pojedinim deonicama je zbog snega kojeg mestimično ima i preko pet centimetara sigurnija vožnja uz upotrebu lanaca. Iz AMSS - a podsećaju da je prema rečima meteorologa i u nižim predelima danas očekivano formiranje snežnog pokrivača od pet do 25 centimetara, a na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa.

Tanjug/Rade Prelić

 

Podsetimo, zbog snega, koji od noćas neprestano pada u gotovo svim krajevima Srbije, putevi širom zemlje su neprohodni – voz iz Požege zaglavljen je već nekoliko sati, na autoputevima pojedine trake su zatvorene, a u Beogradu se na a više mesta obrušilo drveće i palo na kolovoze.

I RHMZ je izdao upozorenje na sneg i stvaranje snežnih nanosa u većem delu Srbije. Na području Beograda, prema upozorenju republičkog zavoda, biće vetrovito sa snegom, dok se u nižim delovima grada očekuje formiranje pokrivača od 10 do 25 centimetara, a u višim i do 30 centimetara. Na Avali i Kosmaju oko 40 centimetara snega, lokalno i više.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija