Društvo

Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka: Poziv otvoren za građane Srbije od 19 do 30 godina

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

14:49

Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka: Poziv otvoren za građane Srbije od 19 do 30 godina
Prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka: Poziv otvoren za građane Srbije od 19 do 30 godina - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane pozvalo je danas sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini, da podnesu svoje prijave.

Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, ističe se u saopštenju.

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave, od nedavno je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća "Pošta Srbije" širom zemlje.

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su značajno povećane i plate, koje sada u proseku iznose oko 35.000 dinara mesečno. 

Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija