Društvo

Temperature za vikend iznad proseka za decembar - šta nas čeka od ponedeljka?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2021

-

08:12

Temperature za vikend iznad proseka za decembar - šta nas čeka od ponedeljka?
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Dane vikenda obeležiće toplo i promenljivo vreme. Tokom noći padala je kiša u Vojvodini i Beogradu, koja će kasnije tokom dana povremeno zahvatati i severno Pomoravlje.

U ostalim predelima smenjivaće se sunčani i oblačni periodi. U noći između subote i nedelje padavinska zona će se proširiti i na ostatak zemlje. Drugog dana vikenda slaba i umerena kiša padaće mestimično u celoj Srbiji. Zbog veoma toplog vremena koje nam donosi južni vetar, sneg će početi da se topi i na višim nadmorskim visinama, navodi meteorolog televizije Euronews Srbija Ljubica Gojković.

U narednim danima, očekuje se da će jutarnja i dnevna temperatura biti ekstremno iznad proseka za kraj decembra. Minimalna temperatura u subotu i nedelju kretaće se od 4 stepena na jugoistoku i jugozapadu, pa do 10 stepeni u zapadnim predelima. Maksimalna dnevna mestimično će dostizati i 17. podeljak, a u Beogradu i većim gradovima oko 15 stepeni.

U nedelju u Vojvodini dolazi do promene pravca vetra na severni, što će ovim predelima doneti blago zahlađenje.

"Početkom naredne nedelje ponovo ćemo se naći pod uticajem ciklona sa Mediterana koji nam donosi i nešto veću količinu padavina. Kiša će u ponedeljak padati u celoj Srbiji, u utorak uglavnom južno od Beograda, a u sredu postepeno prestaje. Osetnijeg zahlađenja, međutim neće biti, a maksimalna dnevna temperatura kretaće se oko 10 stepeni", kaže Gojković.

Dodaje da bi, sudeći prema trenutnim prognostičkim modelima za doček Nove godine trebalo da bude suvo i toplo, sa minimalnom temperaturom oko 8 stepeni. U prvim danima naredne godine očekuje se i blago zahlađenje, ali će vreme biti pretežno suvo.

Komentari (0)

Srbija