Društvo

Rio Tinto najavio ulaganje više od 100 miliona dolara u zaštitu životne sredine

Komentari

Autor: Fonet

03/06/2021

-

15:23

Rio Tinto najavio ulaganje više od 100 miliona dolara u zaštitu životne sredine
Rio Tinto najavio ulaganje više od 100 miliona dolara u zaštitu životne sredine - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Rio Sava Exploration, ćerka firma kompanije Rio Tinto koja u Srbiji razvija projekat Jadar, danas je održala drugi Otvoreni sastanak sa "predstavnicima NVO sektora i šire javnosti, kako bi nastavila transparentan dijalog sa svim zainteresovanim stranama i pružila odgovore na pitanja u vezi sa projektom Jadar".

Na sastanku je prisustvovalo oko 70 učesnika, a tema je bila upravljanje vodama u okviru projekta Jadar. 

"Predstavnici kompanije i stručnjaci uglednih naučnih institucija govorili su o snabdevanju vodom kompleksa Jadar, kvalitetu vode, monitoringu površinskih i podzemnih voda, ispuštanju otpadnih voda, izvođenju hidrogeoloških radova na projektu Jadar, kao i o sistemima za prevenciju i upravljanje poplavama", piše u saopštenju. 

"Svesni smo da kompleksnost i veličina projekta Jadar izazivaju pažnju javnosti u svakom segmentu poslovanja. Pitanje životne sredine je već neko vreme u fokusu, a u okviru njega i tema upravljanja vodama", izjavila je Margareta Milosavljević, glavni savetnik za zaštitu životne sredine. 

Ona je naglasila da je za ovu "kompaniju od velike važnosti odnos prema životnoj sredini i klimatskim promenama". 

"U skladu sa tim, upravljanju vodama pristupa se prema najvišim standardima u svim operacijama Rio Tinta, kako bi se ispunili ciljevi održivosti na koje smo se obavezali", tvrdi Milosavljević.

Govoreći o projektu Jadar, ona je najavila da kompanija Rio Tinto u zaštitu životne sredine planira da investira više od 100 miliona dolara, a u postrojenje za preradu voda blizu 40 miliona dolara.

"Projekat Jadar će primeniti najviše standarde kada su u pitanju upravljanje vodama, bezbednost i zaštita od poplava", obećala je Milosavljević. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija