Društvo

Počinju gužve na putevima i granicama: Kilometarske kolone na ulazu u Mađarsku, na Batrovcima se čeka do sat vremena

Komentari

Autor: Euronews Srbija, T.K.

02/01/2022

-

14:47

Počinju gužve na putevima i granicama: Kilometarske kolone na ulazu u Mađarsku, na Batrovcima se čeka do sat vremena
Počinju gužve na putevima i granicama: Kilometarske kolone na ulazu u Mađarsku, na Batrovcima se čeka do sat vremena - Copyright kamere.amss.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Nakon praznika i kraja odmora veliki broj onih koji žive van granica Srbije vraća se na posao, te  se formiraju kolone na graničnim prelazima koji vode ka Zapadnoj Evropi. Takođe, očekuje se da će biti još gužvi na putevima Srbije zbog povratka sa novogodišnjih putovanja iz planinskih centara i drugih turističkih mesta.

Kada je reč o graničnim prelazima, trenutno je najveća gužva na prelazu Horgoš ka Mađarskoj, gde su formirane kolone, te se i zbog međugraničnog zadržavanja na ulaz u Mađarsku može čekati i dva sata. Kada je reč o ulasku u Srbiju gužvi još nema.

Vozačima se savetuje da koriste alternativne granične prelaze na kojima za sada nema zadržavanja. Zbog praznika produženo je i radno vreme graničnog prelaza Bajmok - Bačalmaš koji od 15. 12. 2021. do 16. 1. 2022. radi od 7 časova do 24 sata.

Takođe, kolone vozila su i na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj, ali zadržavanja traju oko 30 minuta.

kamere.amss.org.rs

 

Na graničnom prelazu Batrovci, u pravcu ka Hrvatskoj su nešto duža zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 60 minuta, dok su kraća, do 30 minuta, kada je ulazak u Srbiju u pitanju. Gužvi nema ni na graničnom prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji, kao ni na graničnim prelazima sa Crnom Gorom.

Prema navodima iz Auto moto saveza Srbije, kasnije tokom dana mogu se očekivati gužve na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom.

Kada je reč o putevima unutar zemlje, zbog kraja prazničnog odmora očekuje se povećan broj vozila  na autoputu Miloš Veliki. Na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom na ovom putu istaknuta su obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na autoputu. Povećan broj vozila očekuje se i na drugim saobraćajnicama koje vode iz turističkih centara ka većim gradovima.

RINA

 

Vremenski uslovi za vožnju su dobri, ali se zbog gužvi vozači pozivaju da budu strpljivi i vode računa o ponašanju u saobraćaju. Zbog praznika nadležni apeluju i da osobe ne sedaju za volan u alkoholisanom stanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija