Društvo

Šta je otvoreno za praznike - tržni centri, marketi, pošte, pijace, ali i kovid ambulante menjaju radno vreme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/01/2022

-

07:51

Šta je otvoreno za praznike - tržni centri, marketi, pošte, pijace, ali i kovid ambulante menjaju radno vreme
Šta je otvoreno za praznike - tržni centri, marketi, pošte, pijace, ali i kovid ambulante menjaju radno vreme - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić, Dušan Aničić, Tara Radovanović, Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Usled obeležavanja predstojećeg Badnjeg dana i Božića radno vreme u uslužnim objektima i javnim ustanovama biće promenjeno. Za većinu objekata 7. januar je neradan dan.

Izmene se odnose na markete, pošte, apoteke, ali i kovid ambulante. Takođe, izmene će važiti i za javni gradski prevoz u Beogradu, koji će danas 6. januara raditi u redovnom režimu, dok će u petak, 7. januara važiti nedeljni red vožnje, te bi trebalo povesti računa zbog redukovanih polazaka. 

Kada je reč o marketima, veliki trgovinski lanci Lidl, Maksi, Tempo, Roda, Idea, Merkator i Super Vero 6. januara će raditi skraćeno, do 18 časova, dok je za sve prodajne objekte 7. januar neradni dan.

Kovid ambulante

Zbog nestabilne epidemiološke situacije, važna napomena je i da će izmene biti i u radnom vremenu kovid ambulanti, koje će 7. januara raditi skraćeno, od 8.00 do 18.00 časova.

Uz to, kako je ranije najavljeno, tokom Božića neće biti moguća vakcinacija.

Apoteke

Radno vreme apoteka u vreme božićnih praznika takođe će biti promenjeno. Naime, 6. januara će apoteke raditi uobičajeno, ali je 7. januar neradni dan.

Tanjug/AP/Vadim Ghirda

 

Stalno dežurne apoteke radiće i tokom praznika, a to su: "Sveti Sava", Nemanjina 2, "Prvi maj", Kralja Milana 9, "Bogdan Vujošević", Bulevar maršala Tolbuhina 30, "Zemun“, Glavna 34 i "Gornji grad", Dr Đorđa Kovačevića 27, Lazarevac, a 7. januara od 9 do 21 čas radiće i apoteka "Mr Matej Ivanović'', Knez Mihailova br.27, Stari grad.

Tržni centri i drogerije

I tržni centri će 6. januara raditi skraćeno, do 18 časova, dok je 7. januar neradan dan. Od 8. januara ovi prodajni objekti nastaviće rad po uobičajenom radnom vremenu.

Kada je reč o drogerijama, na Badnji dan, 6. januara, DM  prodajni objekti ostaju otvoreni do 17 ili 18 časova, u zavisnosti od konkretne lokacije, a Božić će biti neradni dan za sve DM drogerije.


Sve Lilly drogerije će 6. januara raditi do 17 sati, dok one u tržnim centrima prate radno vreme tih objekata. 7. januar će biti neradan dan, ali dežurne Lilly apoteke rade u periodu 00-24 u Beogradu u Krušedolskoj 1 i u Pančevu u Dimitrija Tucovića 1a.

Pošte

U četvrtak 6. januara, pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće skraćeno – do 17 časova, a 27 pošta u Srbiji, čiji je spisak objavljen na sajtu Pošte Srbije, radiće do 18 časova.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Na Božić, 7. januara, radiće dežurne pošte, saopštila je Pošta Srbije. Tokom prazničnih dana Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, kao i pošta na Aerodromu "Nikola Tesla" radiće neizmenjeno, non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

Pijace

Kada je reč o beogradskim pijacama, one će raditi regularno u četvrtak, 6. januara, dok će 7. januara biti otvorene pijace "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode"i "Dušanovac"od 6.00 do 14.00 časova.

Takođe, pijaca "Otvoreni tržni centar" neće raditi 7. januara, kao i pijaca cveća "Krnjača". Pijaca "Palilula" neće raditi 7. januara, a 6. januara će raditi od sedam do 18 sati.

Parking servis

JKP "Parking servis" Beograd neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Takovskoj 31 i Mileševskoj 51, najavljeno je iz ovog preduzeća.

Parking servis/promo

 

Kako se navodi, sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od subote, 8. januara 2022. godine, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Komentari (0)

Srbija