Društvo

Savet Evrope: Srbija se približava EU usvajanjem zakona o istopolnim parovima

Komentari

Autor: Fonet

04/06/2021

-

14:46

Savet Evrope: Srbija se približava EU usvajanjem zakona o istopolnim parovima
Savet Evrope: Srbija se približava EU usvajanjem zakona o istopolnim parovima - Copyright Tanjug/ AP Photo/Wong Maye-E, File

veličina teksta

Aa Aa

Usvajanjem specifičnog zakonodavnog okvira za istopolne parove Srbija bi se značajno približila ispunjavanju ovih standarda, navodi se u ekspertskom mišljenju Saveta Evrope o Nacrtu zakona o istopolnim zajednicama, saopštio je danas Savet.

Mišljenje uzima u obzir standarde Saveta Evrope u oblasti borbe protiv diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta, kao i zaštite socijalnih prava.

Šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper predao je danas mišljenje ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić i tom prilikom izjavio da je svrha pomenutog zakona menjanje života ljudi na bolje i naglasio da čvrsto veruje da će ovo mišljenje biti korisno za dalji rad na Nacrtu zakona.

Pašalić: Insistiraću na doslovnom poštovanju ljudskih pravaZaštitnik građana ukazao na neophodnu sistemsku zaštitu za LGBTI osobe

Da bi se dogodila prava promena, dodao je, neophodni su snažna politička volja i posvećenost, "koje će se pretočiti u jako zakonodavstvo koje će biti ne samo usvojeno, već i sprovedeno". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija