Društvo

Ministar prosvete: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

09:15

Ministar prosvete: Nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji, dodajući da će se u sredu znati tačan model nastave za drugo polugodište.

Ružić je za RTS rekao da će učenici osnovnih škola u Vojvodini, koji su se danas vratili u školske klupe, neposredno pohađati nastavu na početku drugog polugodišta, dok srednjoškolci primenjuju kombinovani model – jedan dan nastava u školi, drugi onlajn.

Naveo je da će se na sledećem sastanku Tima za škole odlučivati o modelu nastave za centralnu Srbiju, gde drugo polugodište počinje 24. januara.

"U sredu će se znati tačan model nastave za drugo polguodište. Epidemijska situacija se proverava i o modelu nastave odlučuje na nedeljnom nivou", kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, nema razloga za odlaganje početka drugog polugodišta u centralnoj Srbiji budući da je do 11. januara, kako kaže, udeo dece školskog uzrasta u ukupnom broju zaraženih bio tri odsto.

"Od početka pandemije uspeli smo da prilagodimo nastavu do nivoa održivosti. Ukoliko bi došlo do spajanja gripa i koronavirusa i sličnih kompilakcija, model nastave bi se tome prilagođavao, ali sigurno neće biti odlaganja'''', rekao je Ružić.

Naveo je da je na sastanku Tima za škole istaknuto da se podigne pažnja na ličnu higijenu, provetravanje prostoija, obaveze nošenja maske tokom boravka u školi, dodajući da su deca dosad pokazala visok stepen discipline i odgovornosti.

Kada je reč o onlajn nastavi, ministar je kazao da su primere dobre prakse pokazali sami nastavnici i da se sve što je korišheno prošle školske godine, koristi i sada.

Što se tiče fakulteta gde je u toku ispitni rok, prate se, dodao je, preporuke resornog ministarstva.

"Obaveza svakog studenta je da polaže ispite na svom matičnom fakultetu, a na snazi je, inače, kombinovani vid nastave", naveo je Ružić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija