Društvo

Doktorka Ana Čopoda (41) izgubila bitku sa koronom: "Obolela je od kovida lečeći druge i sad nas je zauvek napustila"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/01/2022

-

13:44

Doktorka Ana Čopoda (41) izgubila bitku sa koronom: "Obolela je od kovida lečeći druge i sad nas je zauvek napustila"
Doktorka Ana Čopoda (41) izgubila bitku sa koronom: "Obolela je od kovida lečeći druge i sad nas je zauvek napustila" - Copyright Printscreen/Facebook Zlaja Bokun

veličina teksta

Aa Aa

Dr Ana Čoporda Fišer, anesteziolog iz KBC Zvezdara preminula je juče na svoj 41. rođendan. Od nje su se danas oprostili zaposleni KBC Zvezdara, a u saopštenju navode da je bila veliki borac i požrtvovan kolega.

"Bila je zaposlena kao lekar specijalista anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije u Službi za anesteziologiju sa reanimacijom. Koleginica Ana je bila veliki borac i požrtvovan kolega. Svi koji su imali privilegiju da sarađuju sa njom će je se sećati kao dobrog saradnika i čoveka koji je bio spreman da pomogne  uvek kako kolegama tako i pacijentima. Sa zdravstvenim problemima koje je imala se suočavala hrabro i beskompromisno", navodi se u saopštenju.

Dodaju u da je ovo nenadoknadiv gubitak za kolektiv KBC Zvezdara.

"Dr Ana nas je prerano napustila, ali je ostavila veliki trag u našem kolektivu gde će je svi pamtiti po harizmi, želji za životom, ali i predanom radu u našoj ustanovi", naveli su.

Od dr Ana Čoporda oprostio se sinoć i njen prijatelj i kolega Zlatko "Zlaja" Bokun, specijalista opšte hirurgije, koji je podelio na društvenoj mreži Fejsbuk dirljivu poruku, koju vam prenosimo u celosti.

"Žao mi je što niste upoznali Anu. Ana je bila anesteziolog. Ana je volela život. Ana je uvek bila vedra i nasmejana, brza i pomalo šašava, onoliko koliko je potrebno da se ovaj naš posao obavlja sa lakoćom i sa što manje tenzije, jer nam je ionako ne fali. Anu znam otkad je ušla u bolnicu na specijalizaciju, bila je tek neku godinu mlađa od mene, četrdesetak. Izvrstan lekar, inteligentan, sposoban i posvećen.

"Ana je u svojim tridesetim obolela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se ali je i pored toga nastavila da radi svoj posao koji je obožavala. Ana je sa tom dijagnozom uprkos svim rizicima rodila prekrasnu ćerkicu koju je takođe obožavala. Ana je čekala godinama transplantaciju bubrega, dočekala i u toj bitki pobedila, sa celim nizom komplikacija koje samo zdravstvenom radniku mogu da se dese. Ana je nastavila da radi i u vreme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima. Ana je obolela od kovida, lečeći druge i Ana nas je danas zauvek napustila"

"Ana je sada u nebeskom KBC-u u kom se nalazi preko 140 naših kolega preminulih od kovida. Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobeđuje s osmehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo. Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigde drugde i zato sam je podelio s vama. Moramo znati ko su pravi heroji i idoli".

Komentari (0)

Srbija