Društvo

Beskućnici dobili smeštaj na Autokomandi, mesto gde mogu da prespavaju u toplom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/01/2022

-

08:50

Beskućnici dobili smeštaj na Autokomandi, mesto gde mogu da prespavaju u toplom
Euronews Srbija/Printscreen - Copyright Euronews Srbija/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je spreman za prijem dodatni objekat za smeštaj lica bez krova nad glavom koji se nalazi na Autokomandi sa dvadeset ležajeva, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu. U poslednjih sedam dana, Centar za socijalni rad je zbrinuo devet korisnika u prihvatnom centru na Vračaru, kao i u drugim ustanovama socijalne zaštite.

"Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u svakodnevnom kontaktu sa ustanovama socijalne zaštite koje pružaju urgentno zbrinjavanje korisnika. Zbog niskih temperatura, spremni su dodatni kapaciteti u izdvojenoj jedinici Prihvatilišta na Autokomandi. Omogućili smo dodatnih dvadeset ležaja za smeštaj korisnika koji se usled najavljenih ledenih dana nađu na ulicama glavnog grada", rekla je gradska sekretarka Nataša Stanisavljević, a saopštila Gradska uprava.

Pre samog smeštaja, svaki korisnik se testira PCR testom, koji je za ta lica besplatan. Objekat na Autokomandi ima i izolacioni blok gde korisnici borave pre ulaska u kolektivni smeštaj. Stanisavljević je navela da se u Prihvatilištu za odrasla i stara lica u Beogradu trenutno boravi 69 lica kojima se pruža stručna pomoć, privremeni smeštaj, ishrana, higijenske i zdravstvene usluge.

Pored Prihvatilišta za odrasla i stara lica, beskućnicima su dostupni i dnevni centri na Starom gradu i Voždovcu, koji rade produženo, gde mogu da dobiju kuvani obrok, toplu garderobu i higijenska sredstva.

"Grad Beograd spremno je dočekao i ovaj hladni talas i najavljene niske temperature. Dostupni smo 24 sata u svim službama socijalne zaštite kako bismo stigli do svakog lica kojem je potrebna naša pomoć",  zaključila je sekretarka.

Komentari (0)

Srbija