Društvo

Ružić: Isključili smo produžetak školskog raspusta, sutra konačna odluka o održavanju nastave

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2022

-

18:31

Ružić: Isključili smo produžetak školskog raspusta, sutra konačna odluka o održavanju nastave
Krizni štab - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta i da se o tome nije ni raspravljalo tokom današnjeg sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete i Instituta za javno zdravlje "Batut", održao je danas sastanak, a konačna odluka o tome na koji način će se održavati nastava iduće nedelje biće saopštena sutra'', izjavio je Ružić za Radio-televiziju Vojvodine.

Ružić je rekao da u Centralnoj Srbiji počinje drugo polugodište i da svi u sistemu prosvete treba da se pripreme na adekvatan način, vezano za rizike od kovida-19 i sezonskog gripa.

"Važno je da kažemo da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do širenja koronavirusa, zahvaljujući nastavnom kadru, deci i razumevanju roditelja. Prvi ciklus osnovnih škola i predškolskih ustanova nastavu će pohađati neposredno, a za učenike od 5. do 8. razreda još uvek razmatramo tehničke detalje kombinovanog modela. U srednjim školama i gimnazijama će verovatno biti kombinovani model", objasnio je Ružić.

"Uvažavamo stav predstavnika medicinskog dela Kriznog štaba, čuli smo u medijima razne teze raznih udruženja koja sa pravom izražavaju bojazan, ali treba da razgovaramo na pravi način o svemu tome. U obrazovnom sistemu radi 150.000 ljudi, uključujući i fakultete imamo 1.200.000 nečije dece. Svi oni koji daju neke izjave u medijima ponekad ne sagledavaju širu sliku", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija