Društvo

Zorana Mihajlović: Pitanje zaštite životne sredine je iznad politike

Komentari

Autor: FoNet

05/06/2021

-

11:00

Zorana Mihajlović: Pitanje zaštite životne sredine je iznad politike
Zorana Mihajlović - Copyright Tanjug/Zoran Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je povodom Svetskog dana životne sredine, izjavila da je zaštita životne sredine pitanje svih građana i da je zelena agenda model rasta, a ne ograničenje.

"Pitanje zaštite životne sredine je iznad politike. Ono ima veze sa našom svešću, kolektivnom odgovornošću i odnosom prema ekosistemu koji ne samo da ne treba da zagađujemo, već i obnavljamo", ukazala je Zorana Mihajlović u pisnaoj izjavi.

Navodeći da zelena agenda znači i podizanje nivoa zaštite životne sredine i stabilnost i razvoj privrede, ona je istakla da će nove investicije u oblasti rudarstva i energetike, koje su neophodne, biti realizovane samo ukoliko su u skladu sa strogim ekološkim propisima i standardima.

Prema njenim rečima, rešavanje ekoloških problema i podizanje nivoa zaštite zivotne sredine ne znači uništavanje ili zatvaranje postojećih kapaciteta, već mogućnost rada bez narušavanja harmonije između prirode i čoveka.

Ministarka Mihajlović je naglasila da je država donošenjem zakona napravila okvir, ali da je dužnost svih da pravilno odlažu otpad, da ne zagađuju reke, ulice, parkove

Komentari (0)

Srbija