Društvo

Korona presek: Polovina testiranih pozitivno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2022

-

15:32

Korona presek: Polovina testiranih pozitivno
Korona presek: Polovina testiranih pozitivno - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji su za poslednja 24 sata testirane 24.192 osobe, od čega je pozitivno njih 12.159. Preminule su 32 osobe. Na respiratorima se nalazi 115 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirano 30.288 osoba, od čega je bilo pozitivno njih 14.717. Preminulo je 28 osoba. 

Komandant vojne kovid bolnice Karaburma, pukovnik docent dr Ivo Udovičić, upozorio je da se pritisak na zdravstvene ustanove u Srbiji povećava iz dana u dan zbog širenja zaraznijeg omikron soja virusa korona.

"Posle masovnih proslava, dolaska naših ljudi iz inostranstva i pojave omikron soja, odmah nakon dočeka Nove godine se očekivao izuzetno visok broj novozaraženih. Brojevi poslednjih dana obaraju sve rekorde. Samo u jednom danu smo imali 130 prijema u bolnice što je veliki broj za Beograd. Očekujemo da će narednih dana biti još više inficiranih", rekao je pukovnik Udovičić i izrazio uverenje da će nas, kako je rekao, "omikron spasiti od nas samih".

Doktor Ivo Udovičić smatra da se neće pojaviti i iznenaditi nas neka opasnija i zaraznija varijanta, već će, ukoliko se bude pojavio neki novi soj, taj biti manje opasan i zarazan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija