Društvo

Raste procenat vakcinisanih među mladima, festivali kao motivacija

Komentari

Autor: Euronews

05/06/2021

-

12:25

Raste procenat vakcinisanih među mladima, festivali kao motivacija
Raste procenat vakcinisanih među mladima, festivali kao motivacija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je do sada vakcinisano 15,24 odsto mladih od 18 do 30 godina. Taj procenat polako se povećava, a najviše vakcinisanisanih među mlađom populacijom je u Nišu, Novom Sadu, Beogradu, a najmanje u Tutinu, prenosi RTS.

U toku je kampanja za vakcinaciju mladih, tokom koje su se ujedinili organizatori svih festivala u Srbiji.

Zorica Čanadanović iz Egzita kaže da kampanja vakcinacije mladih dobro teče i da je odziv veliki, kao i da se poslednjih dana mladi sve više odlučuju da prime vakcinu.

Ističe da je kampanja usmerena na celu Srbiju, budući da su se svi vodeći festivali iz zemlje ujedinili.

"Mi se obraćamo zapravo ljudima koji dolaze na naše događaje i koji nama veruju, mi im kroz naše kanale komunikacije objašnjavamo koliko je važno da se vakcinišu i da brinu o sebi i svojim bližnjima, kao i da je to neki izlaz iz cele ove situacije", kaže Čanadanovićeva, piše RTS.

"Cela ta pozitivna priča, bez poruka straha, motiviše mlade i ta vizija da će se jednog dana, a to će biti uskoro, vratiti normalnom životu, da će moći slobodno da se druže, da posećuju koncerte, festivale, žurke daje nadu i njima, a i nama, da će sve ovo uskoro biti završeno", dodaje Čanadanovićeva.

E-Stock/Miloš Zunjić

 

O održavanju festivala razgovaraće se na Kriznom štabu, a Čanadanovićeva kaže da su Ujedinjeni festivali Srbije predložili Kriznom štabu bezbednosni protokol koji se zasniva na istraživanjima koja su organizovana širom Evrope.

"Kroz taj protokol pokazalo se da će festivali, ako se prate ograničenja i uslove oko ulaska, biti jedno od najbezbednijih mesta, bezbedniji čak od tržnih centara i gradskog prevoza", ističe Čanadanovićeva za RTS.

Kaže da ti protokoli podrazumevaju da će ulaz na festivale biti moguć samo onima koji su vakcinisani, onima koji su preležali kovid i imaju potvrdu da imaju antitela, onima koji imaju negativan pi-si-ar test ili negativan antigenski test.

Komentari (0)

Srbija