Društvo

Minstarstvo građevinarstva uložilo 60 miliona dinara u bezbednost škola

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

13:44

Minstarstvo građevinarstva uložilo 60 miliona dinara u bezbednost škola
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uložilo je u poslednje četiri godine više od 60 miliona dinara za uređenje saobraćajne infrastrukture ispred 32 škole u Srbiji.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetio je danas izdvojeno odeljenje mladenovačke Osnovne škole "Momčilo Živojinović" u Duboni ispred koje je sredstvima Ministarstva postavljena saobraćajna signalizacija i ograda namenjena većoj bezbednosti dece u saobraćaju.

To je jedan od dva takva projekta koje je Ministrstvo finasiralo na teritoriji Mladenovca u vrednosti od 3,3 miliona dinara. Drugi projekat izveden je u izdvojenom odeljenju Osnovne škole "Kosta Ðukić" u Markovcu.

Ispred oba školska objekta postavljene su sigurnosne ograde za decu, detektori brzine na solarno napajanje, asfaltne platforme, vibro trake i saobraćajna signalizacija namenjena zoni škole.

"Svako dete kada ujutru krene u školu ima pravo da bude bezbedno i naš posao je da im to obezbedimo. Želimo da budemo društvo gde je pešak u fokusu, gde postoji apsloutna bezdnost na putevima, naročito dece. Ne želimo da budemo društo sa crnm statistikama, naročito sa crnim statistikama dece“, rekao je ministar Momirović.

Istkao je da je prethodnih godina mnogo investirano u bezebednost saobraćaja, zbog čega su prosle godine bili najbolji rezultati kada je reč o bezbedosti dece. Momirović je dodao da će ministarstvo nastaviti da ulaže u bezbednost saobraćaja i narednih godina.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru Momiroviću i preduzeću Putevi Srbije na podršci ovim projektima i najavio još četiri na teritoriji opštin Mladenovac.

On je rekao da će tokom današnjeg sastanka s ministrom Momirovićem biti reči o relaizaciji drugih planiranih projekata na teritoriji opstine iz nadležnosti Ministarstva.

Direktorka OŠ "Momčilo Živojinović" Marina Mišić Mihailović izjavila je da joj je drago što će deca bezbednije dolaziti u školu, jer je to važno za rad škole i za žitelje Dubone.

Navodi se da je u toku projektovanje još sedam zona škola od čega tri na Pešteru i po jedna u opštinama Kosjeriću, Šapcu, Bogatiću i Mladenovcu.

Ministarstvo ističe da je u toku procedura usvajanja Nacrta pravilika o utvrđivanju zone škole i Nacrta pravilnika o merama za unapređenje bezbednosti dece koje je inicirao ministar Momirović, a trebalo bi da budu gotovi do kraja godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija