Društvo

Korona presek: Više od 15.000 novozaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/01/2022

-

15:31

Korona presek: Više od 15.000 novozaraženih
Korona presek: Više od 15.000 novozaraženih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirana 31.521 osoba, od čega je pozitivno njih 15.352. Preminulo je 59 ljudi. 

Podsetimo, u Srbiji je juče na koronavirus testirana 25.431 osoba, od čega je bilo pozitivno njih 13.153. Preminulo je 57 osoba.

U Evropi se za dve nedelje očekuje pik ovog talasa pandemije virusa korona, a budući da mi kasnimo za Evropom nekoliko dana, znači da ćemo mi pravu snagu ovog požara osetiti tek u trećoj nedelji februara, kaže za Euronews Srbija dr Anđela Gavrilović iz inicijative Ujedinjeni protiv kovida.

Ona smatra da je opasno omikron soj predstaviti kao blagu prehladu, u odnosu na delta varijantu, i da je ova slika napravila haos i konfuziju.

"Opet smo propustili priliku da spasimo ljude koji će biti hospitalizovani. Nažalost nije istina da zaraženi omikronom imaju toliko blažu sliku. To je bila ideja u početku kada su se zaražavali mladi, koji najčešće mogu da budu asimptomatski prenosioci. Međutim, misao da je omikron blag, važi sa osobe koje su imunokompetentne, odnosno zdrave bez pratećih hroničnih bolesti, mlađeg uzrasta, i koje su vakcinisane", naglašava Anđela Gavrilović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija