Društvo

"Ovo je prvi put da govorim o Australiji, molim za strpljenje": Đoković se sastao sa predsednikom Vučićem

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2022

-

10:11

"Ovo je prvi put da govorim o Australiji, molim za strpljenje": Đoković se sastao sa predsednikom Vučićem
Novak Đoković i Aleksandar Vučić - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Tom prilikom najbolji teniser sveta iskoristio je prisustvo medija kako bi se svima zahvalio na neizmernoj podršci koju su mu pružili tokom, kako je rekao, nemilih događaja u Australiji.

"Iako sam bio u pritvoru i suočen sa mnogo problema i izazova, nisam se osećao usamljeno. Imao sam podršku porodice i prijatelja, čitavog naroda srpskog, mnogo dobronamernih ljudi iz regiona i celog sveta su se javljali i pokušavali što ličnim putem, što javnim da mi na neki način olakšaju, boravak u Australiji koji je bio neočekivan baš onakav kakav se desio", rekao je Novak.

Đoković je istakao da oseća i veliku zahvalnost u vidu međunarodnih odnosa, te će to kao građanin Srbije uvek pamtiti.

"Naravno, moja veza i moj odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Ove okolnosti koje su me zatekle su pokazale da ta veza će biti takva doveka", istakao je i dodao da će se o događajima u Australiji oglasiti za medije za sedam do deset dana.

Euronews Srbija

 

Predsednik Aleksandar Vučić takođe se zahvalio Novaku što predstavlja našu zemlju na najbolji mogući način i što će to nastaviti da čini.

"Novak i ja smo se čuli tog prvog jutra, ja sam negde usput rekao 'ajde Novače, vraćaj se nazad i dođi u svoju Srbiju' i ućutao. Onda sam video koliko je čovek upuran i koliko je želeo da igra i da se na tom sportskom polju pokaže koliko je spreman da se izbori, ne samo za sebe, već  i svoju zemlju i pokaže da je bolji od drugih", rekao je.

Vučić je zamolio Novaka da zajedno sa državom pomogne i svojim autoritetom doprinese daljem razvoju teniskog sporta u našoj zemlji.

"Da u budućnosti nemamo samo Đokovića nego i neke nove klince koji mogu da se bore za trobojku, grb i našu Srbiju. Mi smo spremni da pomognemo da organizujete što više turnira", zaključio je predsednik.

Komentari (1)

Đorđe

03.02.2022 10:22

Е, нека ти је на част Новаче! Шта ти је ово требало?! На крају, сви му дођу на ноге! Јел има у овој земљи часних људи и оних који неће разочарати?!

Srbija