Društvo

Problemi zbog snega na Pešteru, u blokadi dva putna pravca

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

10:35

Problemi zbog snega na Pešteru, u blokadi dva putna pravca
Problemi zbog snega na Pešteru, u blokadi dva putna pravca - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Snežni nanosi i jak vetar u Raškoj oblasti blokirali su nekoliko putnih pravaca i dok je juče za saobraćaj bio zatvoren tzv. golijski put, sada su u blokadi dva putna pravca koja vode ka Goliji iz Novog Pazara i iz Raške.

Smetovi su bili visoki i po tri metara. Mašine JP "Novi Pazar - put" rade na raščišćavanju blokiranih putnih pravaca i do kraja dana očekuje se da i ti putevi budu prohodni.

Senad Ibragić iz tog preduzeća kaže za RTS da je tzv. golijski put juče bio blokiran zbog jakog vetra i smetova.

"Ovde je sneg počeo da pada još u ponedeljak praćen jakim vetrom i padao je sneg skoro 24 časa s tim što je vetar pojačavao intenzitet, tako da smo juče ujutru negde oko tri sata sagledali situaciju i videli da se pogoršava i u tom momentu smo doneli odluku da je najbezbednije za sve učesnike u saobraćaju da se zatvori put", navodi Senad Ibragić iz JP "Novi Pazar - put" za RTS.

Ističe da je vetar duvao tako da je stvorio "snežnu zavesu" i da se u nekim momentima nije videlo ništa na putu.

Vetar staje, ali je vreme nepredvidivo

"Ovo je karakteristično mesto, sneg kao da prosipa samo ovde na putu. Vetar uglavnom duva iz pravca Golije i nanosi sneg", dodaje on.

Ukazuje da je situacija bila slična 2020. godini i da su zbog toga brzo reagovali.

"Zatvorili smo saobraćaj da nam se ne bi ponovila 2020. godina kada je bilo sedamdesetak vozila u nanosima na ovom putnom pravcu", istakao je Ibragić i ističe da sada nije bilo zavejanih vozila.

Kada je reč o tome kakvo se vreme očekuje narednih dana, kaže da bi prema procenama meteorologa danas trebao da stane vetar, ali da je to mesto nepredvidivo.

"Problema imamo i dalje na Goliji gde duva jak vetar. Sinoć smo pokušali da probijemo i taj putni pravac od Golije ka Novom Pazaru, ali vetar nam nije dozvoljavao. Jutros smo ponovo krenuli i nadamo se da ćemo u toku dana i to osposobiti za odvijanje saobraćaja", poručuje Ibragić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija