Društvo

U opštini Prijepolje moguće uvođenje vanredne situacije: Pojedina sela zbog snega odsečena od sveta

Komentari

Autor: RINA

08/02/2022

-

16:00

U opštini Prijepolje moguće uvođenje vanredne situacije: Pojedina sela zbog snega odsečena od sveta
U opštini Prijepolje moguće uvođenje vanredne situacije: Pojedina sela zbog snega odsečena od sveta - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Zbog snežnih padavina pojedina prijepoljska sela odsečena su od matične opštine, a neka domaćinstva ostala su bez struje, te je u toj opštini moguće uvođenje vanredne situacije.

Sneg koji je padao prethodnih dana još uvek se nije otopio, a već je stigao novi i naneo ogromne probleme meštanima prijepoljske opštine. Najugroženija su visinska sela Pravoševa i Stranjani, koja ne samo što su odsečena od ostatka od matične opštine, već je na njihovoj teritoriji došlo do prekida električne energije.

"U višim predelima prijepoljske opštine je jako teška situacija, sneg koji pada još od juče napravio je velike probleme. Sva mehanizacija je na terenu kako be se putevi pročistili, ali takođe dosta nekategorizovanih puteva je potpuno neprohodno. Na pojedinim mestima gde su traktori sa duplom vučom do juče čistili, a danas ne mogu da prođu zbog velike visine snega", izjavio je za RINU Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje.

Babić ističe da ukoliko ne budu uspeli da normalizuju problematične putne pravce u naredna dva dana, biće prinuđeni da uvede vanrednu situaciju.

"Nadamo se povoljnijim vremenskim uslovima koji su najavljeni u narednom periodu, kao i da ćemo uspeti da normalizujemo situaciju u najudaljenijim selima", kazao je Babić i dodaje:

"Imamo dosta domaćinstava koji do kojih je trenutno nemoguće prići, ali mi smo u konstantnoj koordinaciji sa vatrogasnim jedinicama, i službama Hitne pomoći ukoliko dođe do incidenata hitno reagujemo. Ono što dodatno otežava je prekid električne energije na potezu Kamena Gora, kao i u selu Aljinovići", kaže Babić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija