Društvo

Apel nadležnih: Vozači, nikako ovuda ne krećite na put, možete ostati zavejani za samo jedan minut

Komentari

Autor: RINA

01/02/2022

-

12:01

Apel nadležnih: Vozači, nikako ovuda ne krećite na put, možete ostati zavejani za samo jedan minut
Apel nadležnih: Vozači, nikako ovuda ne krećite na put, možete ostati zavejani za samo jedan minut - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Nove snežene padavine nisu izazvale veće probleme na teritoriji opštine Ivanjica, a neprohodan je jedino put preko Golije, Preko Brdo - Odvraćenica. Putari sa sa teškom mehanizacijom čitavu noć su proveli na terenu u borbi sa snežnim nanosima.

"Usled jakih nanosa vetra i pored svih napora koji se ulažu, ta deonica veoma teško može da se održi prohodnom. Formirani su snežni tuneli i za samo nekoliko minuta od čišćenja vetar ponovo zaveje put", rekao je za RINU Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

RINA

 

Ova deonica važi za jednu od najkritičnijih u Srbiji i tokom zimskih meseci više je zavejana nego prohodna. Nadležni konstantno apeluju na vozače da ne kreću na put, ali svake zime imaju po nekoliko akcija spasavanja.

"Tokom prošle sedmice dva puta smo spasavali ljude iz snežnih smetova i pored brojnih apela koje redovno upućujemo. Neki krenu u 'off roud' vožnju u borbu sa planinom i snegom, ali to je jako opasno, a Golija je izuzetno surova i trebalo bi da to izbegavaju. Akcije spasavanja nekad potraju i satima, jer je nemoguće izboriti se sa snežnim nanosima", kaže Arsović.

RINA

 

On dodaje da se još jednom apeluje na sve vozače da ne kreću na put ovom deonicom preko Golije, jer ni kompletna zimska oprema i sposobnost vozača nisu dovoljni da se izbore sa surovim vremenskim uslovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija