Društvo

Dr Marjanović: Situacija malo bolja nego prethodnih nedelja, smanjuje se broj pregleda i prijema u bolnice

Komentari

Autor: RTS

12/02/2022

-

10:46

Dr Marjanović: Situacija malo bolja nego prethodnih nedelja, smanjuje se broj pregleda i prijema u bolnice
Dr Marjanović: Situacija malo bolja nego prethodnih nedelja, smanjuje se broj pregleda i prijema u bolnice - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

U kovid bolnicama i dalje je broj prijema ili veći ili isti kao i broj otpusta. U ovom petom talasu, kada smo imali i najveći broj novozaraženih od početka epidemije, Kliničko-bolnički centar Zemun nije bio kovid bolnica, ali jeste trijažni centar za kovid pacijente.

Pomoćnik direktora KBC Zemun dr Miloje Marjanović, kaže da je epidemijska situacija malo bolja u odnosu na prethodne nedelje, jer pada broj i novozaraženih i hospitalizovanih.

"Tokom jučerašnjeg dana pregledano je oko pedesetak pacijenta i jedan od njih je poslat u kovid bolnicu Batajnicu. Čitave nedelje broj pregleda je bio između 50 i 100, za razliku od prethodnih nedelja kada je bio iznad 100", rekao je doktor Marjanović.

Prema njegovim rečima, u trijažni centar KBC Zemun dolaze pacijenti koje upućuju domovi zdravlja, koje dovozi Hitna pomoć, ali dolaze i sami.

"To su pacijenti sa srednje teškim i teškim kliničkim slikama i mi vršimo trijažu koji će od njih na hospitalno lečenje", rekao je dr Marjanović.

Pacijenti u ovoj ustanovi mogu da urade krvnu sluku, CRP, rendgen srca i pluća, saturaciju, i nakon toga se procenjuje da li treba da idu u bolnicu, rekao je doktor Marjanović, koji je inače kardiolog.

"Naše pacijente upućujemo u sve bolnice, ali najbliža nam je Batajnica i KBC Bežanijska kosa,  zatim Dragiša Mišović.  Uglovnom se radi o starijim bolesnicima koji i maju i druge hronične bolesti", ukazao je dr Marjanović. 

S obzirom da su pred nama praznici i da postoji mogućnost većeg okupljanja, doktor Marjanović je apelovao na građane da se pridržavaju mera i da se vakcinišu i ponovio da vakcinisani imaju lakšu kliničku sliku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija