Društvo

Hladno jutro i promena tokom nedelje: Kakvo nas vreme očekuje za praznike

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2022

-

07:12

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dani pred nama biće pravi prolećni - promenljivi i relativno topli. Najniža temperatura koja nas očekuje iznosiće pet stepeni Celzijusa, dok će najviša biti 12 stepeni.

Premeštanje sistema visokog vazdušnog pritiska dalje ka istoku Srbiji je tokom vikenda donelo košavu i relativno hladnu vazdušnu masu, koja se zadržava još danas. Iako će temperatura tokom dana biti u blagom porastu, zbog košave koja duva činiće se da je hladnije nego što zaista jeste, kaže meteorološkinja Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Oblaci će i danas prekrivati nebo iznad jugoistočne i istočne Srbije dok će u ostatku zemlje biti pretežno sunčano. U večernjim satima, usled priliva vlage sa Mediterana, doći će do naoblačenja u zapadnim i severnim predelima, a samo mestimično se očekuju kratkotrajne padavine.

I ovog jutra temperatura je bila ispod nule na severu, zapadu i jugozapadu zemlje. Malo toplije bilo je u košavskom području, ali i na krajnjem jugu zemlje gde je izmereno i do 3 stepeni.

Umeren jugoistočni vetar, sa jačim udarima u košavskom području, duvaće tokom većeg dela dana, a već tokom noći počinje da duva južni vetar koji nam donosi dodatno otopljenje.

Već sutra temperatura će ponovo prelaziti 16 stepeni, uglavnom u zapadnim i severnim predelima, dok se još na istoku zadržava hladna vazdušna masa.

Oblaka skoro i da neće biti, a naoblačenje sa kišom stiže nam u noći između utorka i srede. Oblaci će se zadržati tokom većeg dela dana, dok će padavina biti uglavnom u predelima južno od Beograda.

Drugu polovinu nedelje obeležiće promenljivo oblačno vreme, sa mestimičnim padavinama, ali i temperaturom iznad 12 stepeni.

Komentari (0)

Srbija