Društvo

Radno vreme za Sretenje: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte?

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2022

-

21:05

Radno vreme za Sretenje: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte?
Radno vreme za Sretenje: Kako rade prodavnice, apoteke, pijace i pošte? - Copyright E-Stock/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Iako su 15. i 16. februar neradni dani, većina prodavnica, apoteka, pijaca će raditi sutra i prekosutra, dok će pošte raditi po sistemu dežurstva, a gradski prevoz u Beogradu po nedeljnom redu vožnje.

Najveći trgovci, kao što su "Maxi" i "Shop&Go", "Idea", "Gomex", "DIS", "DM", "Idea", "Lidl", "Roda" marketi, "Super Vero" i "Jumbo", "Tempo", "Univerexport", u utorak i sredu će raditi uobičajeno. Takođe, uobičajeno će raditi i tržni centri, kao i multupleks bioskopi i prodavnice u njima.

Kada je o pijacama reč, iz JKP "Gradske pijace" je saopšteno da će sve zelene pijace u sastavu ovog preduzeća 15. i 16. februara raditi uobičajeno od šest do 19 sati.

Pijaca "Palilula" će raditi od sedam do 21 sat, pijaca "Dušanovac" – prodaja robe iz vozila od 19 do 6 časova, dok će "Otvoreni tržni centar", poznatiji kao Buvljak, raditi od 8 do 16 časova.

Garaže i parking prostori za korisnike i posetioce pijaca će tokom praznika raditi po ustaljenom režimu i to garaže u okviru pijaca Palilula i Zeleni venac od šest do 21 sat, u Zemunu non-stop i na Dušanovcu od osam do 19 sati.

Pošta Srbije je saopštila da će tokom državnog praznika Sretenje - Dan državnosti Srbije raditi dežurne pošte, njih ukupno 68 u Srbiji.

Beogradska Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na aerodromu Nikola Tesla, radiće uobičajeno, dakle non-stop, kao i pošte na svim graničnim i administrativnim prelazima.

Radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu i druge dežurne pošte u gradovima širom Srbije, kao i u turističkim centrima, na Zlatiboru i Kopaoniku.

Biće otvorene i pošte u "Univereksport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Što se apoteka tiče, non-stop će dežurati apoteke "Sveti Sava" (Nemanjina 2), "Prvi maj" (Kralja Milana 9), "Bogdan Vujošević" (Bulevar maršala Tolbuhina 30) i "Zemun", (Glavna 34).

Komentari (0)

Srbija