Društvo

Pet fakulteta UB traži povećanje školarina za osnovne studije

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

13:50

Pet fakulteta UB traži povećanje školarina za osnovne studije
Pet fakulteta UB traži povećanje školarina za osnovne studije - Copyright Tanjug/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Pet fakulteta Univerziteta u Beogradu (UB) predložilo je povećanje školarina za narednu školsku godinu za osnovne studije, a prema rečima rektora Vladana Ðokića, reč je o minimalnim povećanjima koja ne prelaze 10 odsto u odnosu na ovu školsku godinu.

Radi se o Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom, Fakultetu organizacionih nauka, Ekonomskom i Biološkom fakultetu. Ðokić je na sednici Senata UB rekao da je uglavnom reč o fakultetima koji više godina nisu povećavali troškove studija za samofinansirajuće studente.

On je naveo i da je na master studijama planirano povećanje školarina na Rudarsko-geološkom, Tehnološko-metalurškom i Biološkom fakultetu, dok na doktorskiim srtudijama takođe treba da poskupi školarina na Tehnološko-metalurškom, Biološkom, Ekonomskom i Geografskom fakultetu.

Ðokić je na sedici rekao i da se smanjuje broj studenata zaraženoh koronavirusom i da bi, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u drugoj polovini drugog semestra fakulteti koji imaju onlajn nastavu mogli preći na neposrednu nastavu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija