Društvo

Obeleženo 140. godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa Japana i Srbije, ambasador Kacumata uručio priznanja

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2022

-

18:30

Obeleženo 140. godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa Japana i Srbije, ambasador Kacumata uručio priznanja
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Japana u Beogradu, Takahiko Kacumata, povodom 140. godina od uspostavljanja prijateljskih odnosa Japana i Srbije, uručio je danas priznanja organizacijama i pojedincima za izuzetna postignuća.

Ova priznanja za doprinos jačanju prijateljstva dve zemlje dobili su Japanska poslovna alijansa u Srbiji, Udruženje srpsko-japanskog prijateljstva "Hanami" Vršac, košarkaški trener Marina Maljković i tim koji je održavao čuvene žute autobuse "Japance", koji su donirani GSP-u pre 19 godina.

Kacumata je, posle uručenja priznanja u Rezidenciji ambasadora Japana na Senjaku, rekao da su vlade Srbije i Japana odlučile da u cilju daljeg produbljivanja prijateljskih odnosa 2022. godinu obeleže kao "140. godišnjicu prijateljstva Japana i Srbije".

"Na početku godine, upriličujući ceremoniju dodele pohvalnica "Ambasadora Japana", zajedno ćemo proslaviti ovu godinu, koja za naše zemlje predstavlja značajnu prekretnicu, a što će biti od izuzetnog značaja za dalje osnaživanje naših spona", rekao je Kacumata.

Dobitnica priznanja i predsednica Udruženja srpsko-japanskog prijateljstva "Hanami", Adrijana Barši, rekla je da to udruženje godinama unazad promoviše Japan u Srbiji, ali i Srbiju u Japanu i istakla da će nastaviti sa tom promocijom na prvom međunarodnom srpsko-japanskom pijanističkom festivalu koji će, kaže, biti organizovan ove godine.

"Udruženje ima za misiju da promoviše kulturu Japana i da je učini dostupnom svim građanima Srbije. Pokušavamo da kulturu Japana kroz različite događaje približimo kako najmlađima, tako i poznavaocima te kulture", rekla je Barši.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija