Fokus

Crna Gora, Holandija i Japan savetovale svoje državljane da što pre napuste Ukrajinu

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2022

-

16:45

Crna Gora, Holandija i Japan savetovale svoje državljane da što pre napuste Ukrajinu
Prinskrin/Youtube/KBP Airport - Copyright Prinskrin/Youtube/KBP Airport

veličina teksta

Aa Aa

Zbog rastućih napetosti i nepredvidive bezbednosne situacije, Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore obavestilo je crnogorske državljane koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države.

"Naše državljane molimo da budu u stalnom kontaktu sa Ambasadom Crne Gore u Ukrajini", navedeno je u saopštenju Ministarstva instranih poslova, prenele su pogoričke "Vijesti".

Sa osobljem crnogorskog diplomatskog predstavništva u Kijevu crnogorski državljani mogu da kontaktiraju putem telefona: +380 44 287-78-11, +380952323712 i mejla: ukraine@mfa.gov.me, stoji u saopštenju.

Holandija premešta diplomatsko predstavništvo iz Kijeva u Lavov 

Holandska vlada savetovala je svoje državljane da što pre napuste Ukrajinu zbog bezbednosne situacije, javila je danas holandska televizija BNR, pozivajući se na holandskog ambasadora u Ukrajini.

Holandija će premestiti svoje diplomatsko predstavništvo iz Kijeva u Lavov na zapadu Ukrajine, izvestila je BNR, preneo je Rojters.

I Japan je pozvao svoje državljane u Ukrajini da hitno napuste zemlju, navodi se u savetodavnim smernicama koje je objavilo japansko Ministarstvo spoljnih poslova.

Prema navodima ministarstva, oko 150 japanskih državljanina nalazi se u Ukrajini.

Predsednik SAD Džozef Bajden sinoć je pozvao američke državljane da odmah napuste Ukrajinu i poručio da neće slati vojnike da spasu Amerikance koji budu bežali iz zemlje, ukoliko je Rusija napadne.

Američki Stejt department prethodno je pozvao Amerikance u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju zbog, kako tvrde, povećane pretnje od vojne akcije Rusije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet