Društvo

Studenti FON šampioni u rešavanju studije slučaja u konkurenciji 300 timova iz celog sveta

Komentari

Autor: Fonet

25/02/2022

-

11:59

Studenti FON šampioni u rešavanju studije slučaja u konkurenciji 300 timova iz celog sveta
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

U konkurenciji 300 timova iz celog sveta, četvoročlana ekipa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu bila je najbolja na takmičenju u rešavanju studije slučaja, CBS Global Case Competition 2022. u Kopenhagenu.

Članovi Kejs stadi kluba Fakulteta organizacionih nauka (Case Study Cluba FON) su Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović.

Finale takmičenja je organizovala Kopenhagen poslovna škola u onlajn formatu, a učestvovalo je 300 timova iz celog sveta. Na drugom mestu je ekipa iz Sjedinjenih Američkih Država, a na trećem tim iz Holandije, dodaje se u saopštenju FON-a.

Početkom februara održana je prva runda takmičenja i kompanija Pandora dala je studiju slučaja za čije rešavanje je rok bio 24 sata. Zadatak studije slučaja odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladim Y i Z generacijama, a studenti FON predložili su personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blockchain i NFT tehnologije.

Oni su predložili primenu rešenja na tržište Kine i Sjedinjenih Američkih Država, kao i mogućnost skaliranja ponude i na druge segmente potrošača. Žiri je pohvalio tim studenata FON za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima.

Žiri su činili predstavnici top menadžmenta kompanija Pandora, Majkrosoft, Karslberg, Torniko, kao i vodeće menadžment konsalting kuće "Bain & Company".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija