Društvo

Srednjoškolci izabrali najbolju nastavnicu Srbije: "Mnoge škole i dalje rade sa decom po modelu iz 19. veka"

Komentari

Autor: FoNet

06/03/2022

-

12:53

Srednjoškolci izabrali najbolju nastavnicu Srbije: "Mnoge škole i dalje rade sa decom po modelu iz 19. veka"
Srednjoškolci izabrali najbolju nastavnicu Srbije: "Mnoge škole i dalje rade sa decom po modelu iz 19. veka" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nastavnica i razredna drugog razreda srednje škole International School iz Beograda Tatjana Vilček osvojila je ove godine titulu Najbolje nastavnice Srbije, koju tradicionalno dodeljuje sajam obrazovanja EduFair, saopšteno je danas. Svoje omiljene nastavnike kandidovali su i izglasali učenici srednjih škola na društvenim mrežama, a nagrada najboljoj nastavnici biće uručena na predstojećem EduFair u subotu 12. marta u Hotelu Moskva.

"Moj stil rada je na granici između strogog i nečega što je blisko đacima. Predajem biznis, jer naša škola radi po Cambrige International Programu. Žao mi je što mnoge škole u Srbiji i dalje rade sa decom po nekom modelu iz 19. veka. Upotreba tehnologije, mobilnih telefona, gejminga u nastavi je danas ogromna i nastavnici s tim zaista mogu da imaju slobodu da nastavu učine kvalitetnijom i zanimljivijom", poručila je Vilček.

Konstatujući da su deca "vezana za svoje mobilne telefone, žive s njima i živeće s njima i kad završe školu", ona je rekla kako ne vidi razlog "zašto ih ne bi koristili i u nastavi“.

Tatjana Vilček koja je već dobila epitet "nastavnice budućnosti" istakla je da se ovim pristupom deca brže zainteresuju za predmet, ali i da se tako ostvaruje kontrolisana i konstruktivna upotreba telefona, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija