Društvo

Težak incident u Doljevcu: Otac pretukao sina u školskom dvorištu, pa uhapšen, inspekcija poslata u školu

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

09/06/2021

-

13:07

Težak incident u Doljevcu: Otac pretukao sina u školskom dvorištu, pa uhapšen, inspekcija poslata u školu
Težak incident u Doljevcu: Otac pretukao sina u školskom dvorištu, pa uhapšen, inspekcija poslata u školu - Copyright Printscreen/Youtube Direktno.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Doljevcu kod Niša došlo je do ozbiljnog incidenta, kada je otac pretukao sina, inače učenika sedmog razreda. Otac je danas uhapšen i određeno mu je zadržavanje od 48 sati, potvrđeno je za Euronews Srbija.  

"Muškarac iz okoline Doljevca priveden je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilja u porodici. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu Nišu", rečeno je za Euronews Srbija u Policijskoj upravi Niš.

Nasilje se dogodilo u ponedeljak - 7. juna. Grupa učenika koji završavaju osmi razred slavila je uz trubače kraj nastave. Sa njima je bio i učenik sedmog razreda.

"Otac nezadovoljan što i njegov sin slavi uz trubače u društvu osmaka izvukao je dete iz grupe i počeo da udara", kaže za Euronews Srbija Goran Ilić direktor OŠ "Vuk Karadžić" u Doljevcu. 

Kaže da se sve desilo oko 13 sati, da on u tom momentu nije bio u matičnoj školi, već u isturenom odeljenju. Kako dodaje, oca je nastavnica uspela da odvoji od sina.

Snimak ovog incidenta pojavio se danas na internetu, a na njemu se vidi kako čovek izvlači dečaka iz grupe i udara ga nogama. 

Reagovale nadležne institucije

Slučaj je prijavljen policiji, Centru za socijalni rad, Školskoj upravi u Nišu i Ministarstvu prosvete.

"Policija je istog dana obavila razgovor sa ocem i sinom i ocu je odrežena mera udaljenja od porodice. Dan kasnije određen mu je pritvor", priča direktor Ilić.

Ilić navodi da očekuje i prosvetnu inspekciju da dođe u školu danas ili sutra.

Saša Gvozdenović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu kaže da su u ponedeljak 7. juna dobili poziv iz policije da se desilo porodično nasilje. Socijalni radnik je otišao u policiju i razgovarao sa ocem i sinom.

"Po pozivu policije smo reagovali. Postupak je sada u toku", naveo je Gvozdenović.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni o celom slučaju, da je škola prijavila nasilje nad detetom nadležnom Centru za socijalni rad i policiji, koja je odmah reagovala i privela oca.

"Škola će u okviru svojih nadležnosti pružiti podršku učeniku i sarađivati sa nadležnim institucijama koje su uključene kao spoljna mreža podrške", kažu u Ministarstvu za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija