Društvo

Korona presek: Smanjuje se broj zaraženih, preminulo 15 osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/03/2022

-

15:57

Korona presek: Smanjuje se broj zaraženih, preminulo 15 osoba
Korona presek: Smanjuje se broj zaraženih, preminulo 15 osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 14.946 osoba, od čega je pozitivno njih 2.076. Preminulo je 15 osoba. Na respiratore je priključeno 47 pacijenata, a ukupno su hospitalizovane 932 osobe.

Podsetimo, u Srbiji je juče testirano 16.675  ljudi, od čega je bilo pozitivno 2.362. Preminulo je 14 osoba.

 

 

Epidemiolog Vesna Mioljević kaže da je epidemijska situacija u Srbiji stabilna, da zabrinjava pojava novih varijanti virusa, ali da to nije iznenađujuće i da je na građanima da se pridržavaju mera i da poštujemo ono što smo naučili u protekle dve i po godine.

"Mi sve to nekako kontrolišemo i situacija je stabilna. Zabrinjava nas pojava novih varijanti, ali kao epidemiolog moram da kažem da za nas to nije iznenađujuće – sigurno će novih varijanti biti u budućnosti još mnogo. Kako će se oni nazivati videćemo. Na nama je da se pridržavamo mera i da poštujemo ono što smo naučili u protekle dve i po godine", rekla je Mioljević za RTS.

Doktorka Mioljević podseća da u Srbiji cirkulišu delta, omirkon, stelt soj virusa korona. Pojašnjava da se na osnovu kliničke slike ne može utvrditi o kojoj se varijanti ili podvarijanti virusa radi, moguće je raditi sekvenciranje virusa – to je bitno za mikrobiologe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija