Društvo

Korona presek: I dalje više od 2.000 novozaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/03/2022

-

16:14

Korona presek: I dalje više od 2.000 novozaraženih
Korona presek: I dalje više od 2.000 novozaraženih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 sata, na koronavirus je u Srbiji testirano 17.008 osoba, od čega je registrovano 2.314 novih slučajeva zaraze. Preminulo je 12 pacijenata. Na respiratorima se nalazi njih 43.

Podsetimo, juče je na koronavirus bilo pozitivno 2.249 osoba, a preminulo ih je deset.

U poslednjem talasu epidemije virusa korona u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj je nešto manje teških pacijenata nego u prethodnim talasima. Međutim, javljaju se deca sa postkovid simptomima, kaže direktor klinike dr Siniša Dučić.

On je za RTS rekao da se u ovom trenutku u toj klinici nalaze dva pacijenta pozitivna na koronavirus, koji su testirani rutinski - jer su došli na operaciju. Oni nemaju nikakve simptome. Napominje da su u kliniku u Tiršovoj od početka pandemije dolazili najteži pacijenti koji su zahtevali intenzivnu negu.

"U toku poslednjeg talasa bilo je nešto manje teških pacijenata, s tim što smo u ovom talasu imali postkovid pacijente. Od početka pandemije lečili smo više od 50 dece sa postkovid simptomima, mahom sa teškom kliničkom slikom, febrilnim stanjem, sa svim parametrima zapaljenja", kaže Dučić.

Dodaje da su u postkovidu najviše pogođeni srce, pluća, bubrezi, ali da su takvi pacijenti dobro prolazili nakon intenzivnog lečenja koje traje nekoliko nedelja.

Komentari (0)

Srbija