Društvo

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu provera obučenosti decembarske generacije vojnika

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2022

-

21:50

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu provera obučenosti decembarske generacije vojnika
U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu provera obučenosti decembarske generacije vojnika - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu ove nedelje je realizovana provera specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije "decembar 2021" kojima individualna obuka traje četiri meseca.

Reč je o vojnicima izviđačkih i specijalnosti nišandžija na borbenom vozilu pešadije M-80A i tenku M-84, kojima zbog prirode zadataka za koje se osposobljavaju specijalistička obuka traje duže, kako bi uspešno savladali sve programom predviđene sadržaje.

Na završnom ispitu u Centru za obuku kopnene vojske, proverena je osposobljenost vojnika za rešavanje taktičkih zadataka, rukovanje naoružanjem roda i poznavanje sredstava i opreme oklopnih, odnosno izviđačkih jedinica Vojske Srbije.

Rezultati postignuti na proveri govore da je obuka dobro planirana i izvedena i da su vojnici u potpunosti dostigli zahtevane standarde obučenosti za izvršavanje zadataka u okviru svojih specijalnosti.

Po završetku provere vojnici se upućuju u jedinice Vojske Srbije u kojima će dalje nadograđivati stečena znanja i veštine i obučavati se za realizaciju kolektivnih zadataka do kraja služenja vojnog roka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija