Društvo

Još je rano da se odlože kišobrani i zimske jakne - u nedelju temperatura pada na 6 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/04/2022

-

08:01

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Juče je stabilno, toplo i sunčano vreme zamenilo oblačno i kišovito, koja se zadržava i danas. Slaba kiša će tokom prepodneva padati samo mestimično, a očekuje se da će najtoplije biti u centralnim i istočnim predelima, gde se očekuje do 20 stepeni, dok će na krajnjem severu i jugu zemlje biti nešto hladnije, oko 17. 

"Kiša se uglavnom očekuje u zapadnim predelima, ali poslepodne, sa promenom pravca vetra, dolaziće do pojačanja intenziteta padavina, a ponegde će biti uslova za pljuskove praćene grmljavinom", kaže meteorolog Euronews Srbije Ljubica Gojković.

Sredinom dana iznad krajnjeg severa Srbije počinje da duva zapadni vetar, dok se u ostalim predelima zadržava južno strujanje. Ovaj zapadni vetar severu zemlje donosi hladnu vazdušnu masu, pa je, istovremeno, i razlog sto će u Vojvodini biti za nekoliko stepeni svežije nego u ostatku zemlje.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Sa uspostavljanjem severozapadnog vetra, za vikend dolazi do pada temperature koji ćemo najviše osetiti u nedelju, kada će u većem delu zemlje ponovo biti zimskih 6 stepeni.

"Osim pada temperature, jak severozapadni vetar nam donosi delimično razvedravanje i postepen prestanak padavina. Kiša će u nedelju, u brdsko - planinskim predelima, prelaziti u susnežicu i sneg, međutim već u ponedeljak vetar slabi, a nešto više sunčanih perioda donosi i nam i blago otopljenje", kaže Gojković. 

Komentari (0)

Srbija