Društvo

Propisana pravila na biračkim mestima, dr Jovanović: Nošenje maske individualna odluka

Komentari

Autor: RTS

02/04/2022

-

09:38

Propisana pravila na biračkim mestima, dr Jovanović: Nošenje maske individualna odluka
Propisana pravila na biračkim mestima, dr Jovanović: Nošenje maske individualna odluka - Copyright Tanjug/ Tanja Valič

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović rekla je za RTS da dolazi do postepenog pada inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama. Dr Jovanović je dala preporuke iz epidemijskog ugla kako da odemo na glasanje u nedelju, uz napomenu da je nošenje maske individualna odluka.

Kaže da je epidemijska situacija stabilnija, ali je i dalje četvorocifren broj novozaraženih osoba. Navodi da kada je u pitanju postupanje u odnosu na kontrolu epidemije propisana su pravila i ona će se poštovati na svim biračkim mestima.

"Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku, kada su u pitanju maske individualna je odluka, uvek su preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća, ona štiti onog ko je oboleo i sve druge", rekla je Jovanovićeva za RTS.

Što se tiče glasanja u domovima za stara lica, napominje da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u ove ustanove. Svi birački odbori koji budu ulazili, članovi timova će morati da poštuju sva ta pravila, moraće da nose maske, rekla je ona.

Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati, rekla je Jovanovićeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija