Društvo

Neradni dani za Uskrs i 1. maj – kako najbolje iskoristiti praznične dane i spojiti ih u "mini odmor"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2022

-

12:31

Neradni dani za Uskrs i 1. maj – kako najbolje iskoristiti praznične dane i spojiti ih u "mini odmor"
Neradni dani za Uskrs i 1. maj – kako najbolje iskoristiti praznične dane i spojiti ih u "mini odmor" - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Uskrs i Praznik rada ove godine u suštini deli samo četiri radna dana. Koji su neradni dani oko uskršnjeg i prvomajskog praznika, kako će izgledati školski raspust i kako bi zaposleni mogli da spoje neradne dane?

Pravoslavci slave Vaskrs 24. aprila, a slobodni dane će biti od petka 22. aprila do narednog ponedeljka (25. aprila). Drugi dan nakon Uskrsa odnosno Uskršnji utorak, biće radni dan, kada će biti slobodni samo oni koji uspeju da povežu Uskrs sa neradnim danima za 1. maj.

Praznik rada je ove godine takođe produženi vikend – naime 30. april pada na subotu, a slobodni dani traju od nedelje, 1. maja do utorka, 3. maja.

Svi koji žele da povežu dva praznika, morali bi da uzmu četiri dana odmora od 26. do 29. aprila, te bi mogli da odmaraju čak 11 dana.

Đaci od 22. aprila na odmoru

Učenici osnovnih škola imaće prolećni raspust od 22. aprila 2022. do 3. maja, pa će prvi školski dan biti 4. maja.

Međutim, na osnovu školskog kalendara objavljenoj na veb stranici Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, srednjoškolci će od 26. do 29. aprila da pohađaju nastavu.

Katolički Uskrs i drugi praznici

Ove godine katolici Uskrs praznuju od 15. do 18. aprila 2022. godine, pa su petak, 15. april, i ponedeljak, 18. april 2022. neradni dani.

Prvi sledeći praznik je Dan pobede koji se proslavlja 9. maja, ali to nije slobodan dan, kao i Vidovdan koji se obeležava 28. juna. Radno se obeležava i Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu 21. oktobra.

Komentari (0)

Srbija