Društvo

Predstavnici NUNS-a i UNS-a položili vence na mestu ubistva Slavka Ćuruvije

Komentari

Autor: FoNet

11/04/2022

-

15:09

Predstavnici NUNS-a i UNS-a položili vence na mestu ubistva Slavka Ćuruvije
Pomen Slavku Ćuruviji - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Udruženja novinara Srbije (UNS) položili su vence i zapalili sveće u Svetogorskoj ulici, na mestu gde je pre 23 godine ubijen urednik i izdavač "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija.

Predsednik NUNS Željko Bodrožić rekao je da je 11. aprila 1999. godine Ćuruvija "svirepo ubijen", a da 23 godine posle ubistva "i dalje nema pravosnažne presude".

"Svih ovih godina smo sumnjali i najvećim delom sada posle sudskog postupka znamo da je u to ubistvo upletena država", rekao je Bodrožić novinarima.

Fonet

 

On je rekao da i ako bude doneta pravosnažna presuda i ako "apelacija potvrdi u ponovnom postupku ona će biti falična zato što još nedostaju nalogodavci i neki izvršioci".

Na pitanje novinara da li su optimisti da će biti otkriveni nalogodavci ubistva Slavka Ćuruvije imajući u vidu političku situaciju i odnos snaga nakon izbora, Bodrožić je odgovorio da "vlast u Srbiji neke stvari radi tek pod jačim pritiskom".

Predsednik UNS Živojin Rakočević rekao je da očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu.

"Očekujemo da se svi ti detalji do poslednje nijanse negde nama objasne. Da se objasne svima koji traže pravdu. Ovo mesto je raskrsnica sa koje mi idemo ili u pravdu ili u nepravdu", ocenio je Rakočević.

Fonet

 

Istakao je da to mesto "ne sme biti simbol nekažnjivosti zločina kao što je to bilo do sada".

"Zločin koji vidimo kao ubistvo Slavka Ćuruvije je simbol u kom su se sabrali zločini prema Milanu Pantiću, 17 kolega Srba, Albanaca i stranaca na Kosovu i Metohiji, prema nerasvetljenom slučaju Dade Vujasinović, prema svim zločinima o kojima znamo sve, ali nema pravde", rekao je Rakočević.

Komentari (0)

Srbija