Društvo

Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice, banke, pošte i pijace za Uskrs i Prvi maj

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug, Fonet

21/04/2022

-

10:38

Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice, banke, pošte i pijace za Uskrs i Prvi maj
Radno vreme za praznike: Kako će raditi prodavnice, banke, pošte i pijace za Uskrs i Prvi maj - Copyright Tanjug/Tanja Drobnjak

veličina teksta

Aa Aa

Tokom predstojećih praznika, za Uskrs i Prvi maj, radno vreme ulužnih objakata biće izmenjeno, a brojni objekti neče raditi. Menja se i gradski prevoz, ali će parking biti besplatan. 

Uskršnji praznici traju od 22. do 25. aprila 2022, a Praznik rada sledi već narednog vikenda, kada su mnogima neradni dani od 30. aprila do 3. maja. Poslednji školski dan je četvrtak, 21. april, a prolećni raspust traje do 3. maja, dok je prvi radni dan za školarce sreda, 4. maj 2022.

Kako će raditi pošte, tržni centri, prodavnice i pijace, odnosno kakve izmene građani treba da očekuju u linijama gradskog prevoza?

Radno vreme pošta i banaka za praznike

Za uskršnje praznike, od 22. do 25. aprila 2022. godine, radiće dežurne pošte u Beogradu i drugim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, saopštila je danas Pošta Srbije.

Svih dana praznika, Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, pošta na aerodromu "Nikola Tesla" i pošte na graničnim i administrativnim prelazima radiće neprekidno 24 sata. U petak 22. aprila i ponedeljak 25. aprila radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Šapcu, pošte u "Univerexport" objektima u Beogradu, Novom Sadu i okolini, Zrenjaninu i Somboru.

Te pošte biće otvorene i u subotu 23. aprila, a tog dana dežuraće i druge pošte u većim gradovima i turističkim centrima. Na Uskrs, u nedelju 24. aprila, radiće beogradska Glavna pošta, pošta na aerodromu "Nikola Tesla" i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

Većina banaka neće raditi od 22. do 25. aprila, a potom ni od 1. do 3. maja 2022.

Radno vreme prodavnica za Uskrs i Prvi maj

Prodavnice kompanije "Lidl", na Veliki petak 22. aprila, radiće skraćeno, do 18 časova, dok će Uskrs, 24. april, biti neradan. U subotu 23. aprila, prodavnice će raditi po redovnom rasporedu od 8 do 22 časa.

Prodavnice "Univerexprort" redovno rade 22. i 23. aprila, dok će nedelja 24. biti neradni dan.

Objekti kompanije "Maxi" radiće za Veliki petak, 22. aprila do 18 časova, potom u subotu normalno, dok su nedelje 24. april i 1. maj neradne.

"Idea", "Roda" i "Mercator" prodavnice rade takođe do 18 časova 22. aprila, u subotu po redovnom radnom vremenu, dok u nedelju ne rade. Za Praznik rada, ovi objekti rade normalno.

E-Stock/Dimitrije Goll

 

Radno vreme pijaca i tržnih centara

Pojedini tržni centri u Beogradu u Beogradu (TC Ušće i TC Delta City) radiće 22. aprila skraćeno do 18 časova, 23. aprila po redovnom radnom vremenu, a u nedelju će biti zatvoreni.

Sve pijace koje posluju u sastavu JKP "Gradske pijace" 22, 23. i 25. aprila, kao i 1, 2. i 3. maja, radiće po uobičajenom radnom vremenu, od šest do 19 sati.

Zelene pijace neće raditi na Uskrs, 24. aprila, osim pijaca "Zemun", "Banovo brdo", "Bele vode" i "Dušanovac", koje će raditi od šest do 13 sati.

Pijaca Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu radiće 22. aprila, 1. i 3. maja po uobičajenom radnom vremenu, od osam do 16 sati, dok će na Uskrs i u ponedeljak, 2. maja pijaca biti zatvorena, saopšteno je iz "Gradskih pijaca".

Kako se dodaje, parking na pijaci "Zemun" na Uskrs i 1. maja radiće 24 sata.

Izmene u radu linija GSP

U Beogradu će tokom praznika doći do izmena u radu linija javnog prevoza. Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, u petak, subotu i ponedeljak, 22, 23. i 25. aprila, važiće red vožnje koji se primenjuje subotom.

Za Uskrs, 24. aprila, važiće red vožnje koji se primenjuje nedeljom, saopštio je gradski Sekretarijat za javni prevoz.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Kako se navodi, za vreme prvomajskih praznika na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama 2. i 3. maja biće primenjen red vožnje za subotu, dok će 1. maja biti primenjen red vožnje za nedelju.

Tokom predstojećih praznika, od Velikog petka, 22. aprila, zaključno sa ponedeljkom, 25. aprila, te od 1. do 3. maja, minibus ekspres linije će saobraćati po redu vožnje za nedelju.

Besplatni parking tokom praznika

JKP "Parking servis" za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od petka, 22. aprila do ponedeljka, 25. aprila, kao i u ponedeljak i utorak, 2. i 3. maja, najavljeno je iz ovog preduzeća.

U istom periodu biće zatvorene i poslovnice Korisničkog servisa u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta tokom predstojećih praznika biće neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za eksploataciju vozila.

Naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada počinje posle uskršnjih praznika od utorka, 26. aprila, a posle prvomajskih praznika od srede, 4. maja.

JKP "Parking servis" korisnicima svojih usluga i stanovnicima Beograda čestita predstojeće praznike, navodi se u saopštenju.

Produženi rad graničnih prelaza

Auto-moto savez Srbije u izveštaju o stanju na graničnim prelazima navodi da je zbog predstojećih uskršnjih praznika produženo radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom, pa će do 24. aprila taj prelaz biti otvoren od 7 do 22 časa.

Prema najnovijim informacijama Uprave granične Policije na putničkim terminalima vozila čekaju 60 minuta na Horgošu i Bezdanu, a 120 na Horgošu 2.

Teretna vozila čekaju 60 minuta na Kelebiji i Sremskoj Rači, 120 na Gradini, 180 na Batrovcima, a 300 minuta na prelazu Šid.

Komentari (0)

Srbija