Društvo

Prolećni raspust počinje sutra, đaci ponovo u klupama od 4. maja

Komentari

Autor: S. Tuvić

21/04/2022

-

08:03

Prolećni raspust počinje sutra, đaci ponovo u klupama od 4. maja
Osnovna škola "Sveti Sava" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Danas je poslednji radni dan u osnovnim školama u Srbiji, a od sutra su đaci na prolećnom raspustu. Odmaraće 12 dana, a u klupe se ponovo vraćaju 4. maja.

Đaci u Vojvodini na raspust su otišli nedelju dana ranije, od 15. aprila. Oni se u školske klupe ponovo vraćaju 26. aprila. Ponovo će odmarati i za prvomajske praznike, a kako Prvi maj pada u nedelju, neradni će biti ponedeljak i utorak, 2. i 3. maj.

Prema školskom kalendaru Ministarstva prosvete, za srednjoškolce nije predviđen prolećni raspust, te će oni na pauze ići samo za uskršnje i prvomajske praznike. Za Uskrs će, spojeno sa vikendima, odmarati četiri dana - od od 22. do 25. aprila, a za Prvi maj još toliko od 30. aprila do 3. maja.

Podsetimo, epidemija virusa korona produžila je školsku godinu za tri dana zbog pomeranja jesenjeg i sretenjskog raspusta, pa će đacima nastava trajati do 24. juna, odnosno letnji raspust počinje od 27. juna. 

Za male maturante drugo polugodište se završava 10. juna, za maturatne gimnazija 27. maja, a đaci trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola završavaju sa nastavom 3. juna.

Komentari (0)

Srbija